spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί από τη διοίκηση ο Μπιλ Γκέιτς

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γκέιτς αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΔΣ του τεχνολογικού κολοσσού προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές δράσεις, ωστόσο θα διατηρήσει συμβουλευτικό ρόλο.

«Ήταν μια τεράστια τιμή και προνόμιο να συνεργαστούμε και να διδαχτούμε από τον Bill όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Ο Μπιλ Γκέιτς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους μετόχους της Microsoft, κατέχοντας 1,36% των μετοχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ότι ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον Πολ Άλεν, ο οποίος πέθανε το 2018. Ο Γκέιτς υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000, όταν και ανέλαβε το ρόλο του ο Στιβ Μπάλμερ. Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, ο Σάτια Ναντέλα, ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014. Ο Γκέιτς υπήρξε επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft μέχρι το 2014.

O 65χρονος Γκέιτς είχε εγκαταλείψει την καθημερινή ενασχόληση με τη διοίκηση της Microsoft από το 2008.

Αναγγέλλοντας την κίνησή του αυτή, ο Γκέιτς είχε δηλώσει τότε ότι η εταιρεία θα είναι «πάντα ένα σημαντικό κομμάτι του έργου της ζωής μου» και ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την ηγεσία της.

Ωστόσο, είχε προσθέσει: «Προσβλέπω στην επόμενη φάση ως μια ευκαιρία για να διατηρήσω τις φιλίες και τις συνεργασίες που μου έδωσαν τα μέγιστα, να συνεχίσω να συνεισφέρω στις δύο εταιρείες για τις οποίες είμαι απίστευτα υπερήφανος και να δώσω προτεραιότητα στην δέσμευσή μου για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου».

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR