spot_img
14.1 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Συνωστισμός έξω από τις τράπεζες από συνταξιούχους (βίντεο)

 

 

 

Σε εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται συνταξιούχοι – σε κατάστημα του Πειραιά- να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τραπεζικό κατάστημα χωρίς να κρατούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Φυσικά και δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και δεν απολυμαίνονται τα πλήκτρα των μηχανημάτων, τα οποία αγγίζουν χιλιάδες χέρια,με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες.Κι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουν προβλέψει οι τράπεζες, ώστε πολύ συχνά μέσα στην ημέρα να ψεκάζονται τα πλήκτρα με ειδικό υγρό.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κοροναϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR