spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Πλησιάζει η ώρα για τα 800 ευρώ – Πώς θα καταβληθούν

 

 

 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης,μιλώντας στο Open,αναφέρθηκε εκτενώς στην αποζημίωση των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, τα 800 ευρώ πρόκειται να τα λάβουν συνολικά 1.700.000 εργαζόμενοι – μισθωτοί. Υπενθύμισε δε, ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί βάσει των ΚΑΔ που έχουν προσδιοριστεί.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες. «Αρχικά, θα τα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται» σημείωσε ο κ. Βρούτσης. Υπενθύμισε ότι έως τις 20 Απριλίου είναι το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει του τζίρου τους και έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR