spot_img
29.9 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Live μετάδοση Τσιόδρας και Κεραμέως για τα σχολεία

 

 

 

Από τους ασθενείς, 41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 12 είναι γυναίκες. H μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 88% πάσχει από υποκείμενα νοσήματα ή/και έχει ηλικία άνω των 70 ετών.

Συνολικά 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.576

Το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό έφτασε τους 139, με ένα νέο θάνατο σήμερα. Εκ των θανόντων οι 36 ήταν γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη με το 91,4% να πάσχει από υποκείμενα νοsήματα ή/και να είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 71 ασθενείς βγήκαν από τη ΜΕΘ, ενώ έχουν ελεγχθεί συνολικά 72.130 κλινικά δείγματα.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν στις 15 Ιουνίου 2020 για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προσεχώς».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε, επίσης ότι «Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις»

Η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια θα παραταθεί έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά εξετάζεται να ξεκινήσει νωρίτερα για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αν τα δημοτικά επαναλειτουργήσουν, πράγμα που θα εξεταστεί από την 1η Ιουνίου, τότε το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου.

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια που επιστρέφουν στις 11 Μαϊου (η Γ’ Λυκείου) και στις 18 Μαϊου (γυμνάσια και Α’- Β- Λυκείου) οι τάξεις θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές.
Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

o Εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Αυτή την εβδομάδα

Ορόσημο Ραφήνας live: Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών (βίντεο RPN)

Ζωντανή μετάδοση από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας. Τα θέματα των...

Ο Δήμος Μαραθώνος χαιρετίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες καθαρισμού παραλίας

Μια σημαντική δράση καθαρισμού παραλίας υλοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή...

Πανελλαδικές 2026: Θέματα και απαντήσεις Βιολογίας από το ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών...

Θρήνος στο Ηράκλειο: Ξαφνικός θάνατος 21χρονου βυθίζει στο πένθος την τοπική κοινωνία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία του Ηρακλείου μετά...

ΝΕΑ

Ορόσημο Ραφήνας live: Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών (βίντεο RPN)

Ζωντανή μετάδοση από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας. Τα θέματα των...

Ο Δήμος Μαραθώνος χαιρετίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες καθαρισμού παραλίας

Μια σημαντική δράση καθαρισμού παραλίας υλοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή...

Πανελλαδικές 2026: Θέματα και απαντήσεις Βιολογίας από το ΟΡΟΣΗΜΟ Ραφήνας

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών...

Δήμος Μαραθώνος: Τα ΤΠΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τις χρήσεις γης

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η δημοτική αρχή...

RPN.GR