spot_img
13.9 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
spot_img

O Γ. Πατούλης κάλεσε στην ημερίδα της Ραφήνας και Αμερικάνους εξειδικευμένους σε θέματα πολιτικής προστασίας.

 

 

 

Γ. Πατούλης: Σημαντικό να μπορεί η Περιφέρεια Αττικής  να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε θέματα τεχνογνωσίας που αφορούν στην  Πολιτική Προστασία και τις επενδύσεις
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον  Αμερικάνο Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του ECONOMIST, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πλευρών σε ζητήματα όπως η Πολιτική Προστασία, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής, η προσέλκυση επενδύσεων και η ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία.
Ο Αμερικανός Πρέσβης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με το νέο περιφερειάρχη Αττικής σε επίπεδο τεχνογνωσίας και επενδύσεων.
Από την πλευρά του ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο  του Αμερικανού Πρέσβη και ότι είναι σημαντικό να μπορεί να συνεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής με τις ΗΠΑ σε θέματα όπως η Πολιτική Προστασία και οι επενδύσεις.
«Προτεραιότητα μας είναι τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και η  ενίσχυση των επενδύσεων καθώς και η αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα μπορούν να επενδυθούν για αναπτυξιακά έργα στην Αττική.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην Αττική. Για να το πετύχουμε υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού,  όπως είναι ο  ιατρικός τουρισμός. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο».
Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία υπογράμμισε ότι η τεχνογνωσία των ΗΠΑ σε τέτοιου είδους θέματα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.  Στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Πάιατ ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου στη Ραφήνα ημερίδα για τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή. «Θα ήταν χαρά μας αν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος συνεργάτης σας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας να είναι προσκεκλημένος μας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Αυτή την εβδομάδα

«Δεν έχει κανένα Χριστός Ανέστη»: Όταν η Ανάσταση σταματά για να ακουστεί… η λογική

Το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης στα...

Tροχαίο με εγκατάλειψη στην Αρτέμιδα: Άφησε τον 18χρονο μοτοσυκλετιστή στην άσφαλτο ο οδηγός

Σοκ προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας που καταγράφει τη...

Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από τα βαρελότα στο Ηράκλειο

Εικόνες «καταστροφής» από τις «φουνάρες» στο Ηράκλειο άφησε πίσω...

Έρημη πόλη η Αθήνα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Η Αθήνα το Πάσχα μοιάζει διαφορετική, σχεδόν αγνώριστη. Οι...

Στα Χανιά για το φετινό Πάσχα ο Πρωθυπουργός

Στα Χανιά έχει επιλέξει να περάσει το φετινό Πάσχα...

ΝΕΑ

Κρήτη: Εικόνες καταστροφής από τα βαρελότα στο Ηράκλειο

Εικόνες «καταστροφής» από τις «φουνάρες» στο Ηράκλειο άφησε πίσω...

Έρημη πόλη η Αθήνα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Η Αθήνα το Πάσχα μοιάζει διαφορετική, σχεδόν αγνώριστη. Οι...

Στα Χανιά για το φετινό Πάσχα ο Πρωθυπουργός

Στα Χανιά έχει επιλέξει να περάσει το φετινό Πάσχα...

Πασχαλινό τραπέζι: Συμβουλές για όσους έχουν χοληστερίνη και υπέρταση

Γλυκά, αβγά, τσουρέκια, κουλουράκια, αρνί, κοκορέτσι και άφθονο αλκοόλ…....

Tα ζώδια σήμερα Κυριακή του Πάσχα 12/4

Κριός: Σήμερα Κυριακή του Πάσχα, φίλε μου Κριέ,...

RPN.GR