spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών ο τελευταίος πολεμιστής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

 

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 103 ετών ο τελευταίος επιζών πολεμιστής του Αλβανικού μετώπου και της Μάχης της Κρήτης,Γιώργος Παλαιάκης και η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο χωριό του την Ροδιά του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο Γιώργος Παλαιάκης υπερασπιζόμενος την Πατρίδα τραυματίστηκε σοβαρά και σώθηκε από θαύμα,ενώ για την προσφορά του τιμήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,αλλά και τον Δήμο Μαλεβιζίου που πριν λίγα χρόνια του απένειμε το τίτλο τιμής του τελευταίου εν ζωή ήρωα του Αλβανικού Μετώπου και της Μάχης της Κρήτης.

Ο Γιώργος Παλαιάκης κάθε χρόνο εκπλήρωνε πιστά το τάμα του και συμμετείχε καταθέτοντας στεφάνι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην ηρωική επέτειο της Μάχη της Κρήτης. Δικαίως σε κάθε επέτειο στο μνημείο-ηρώο της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο, ως τελευταίος επιζών μαχητής και τραυματίας πολέμου συγκέντρωνε το θερμό χειροκρότημα των εκπροσώπων της Περιφέρειας,της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αρχών, φορέων, των πολιτών που όλοι και τώρα στο ύστατο χαίρε, αποχαιρετούν με συγκίνηση τον Κρητικό ήρωα και ιδιαίτερα η οικογένεια του, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του στην Ροδιά.

Στους Εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες ο Γιώργος Παλαιάκης πήρε την σκυτάλη διαδεχόμενος τον πολεμιστή πατέρα του.Ο Γ.Παλαιάκης ήταν γιος του Ηλία Ιωάννου Παλαιάκη. Δέκα χρόνια ήταν στρατιώτης ο πατέρας του. Παρασημοφορήθηκε μάλιστα με το επίχρυσο μετάλλιο. Πολέμησε στους Βαλκανικούς πολέμους και στη συνέχεια έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία.

Για την πατρίδα πολέμησε ο πατέρας, για την πατρίδα και ο γιος. Στην πρώτη γραμμή της Αλβανίας κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου και στη Μάχη της Κρήτης.

Ο ιστορικός-συγγραφέας Γιώργος Παναγιωτάκης είχε παρουσιάσει το 2012 σε ειδική εκδήλωση στο Δήμο Μαλεβιζίου το Ιστορικό λεύκωμα – βιβλιο του “ Ο 20ος αιώνας -ιστορίας των Κρητικών αγώνων εκτός Κρήτης “όπου και τιμήθηκε από την Δημοτική Αρχή για την προσφορά του ο Γιώργος Παλαιάκης, ο τελευταίος επιζών του Αλβανικού μετώπου και της Μάχης της Κρήτης.

ΠΗΓΗ:cretapost.gr

Αυτή την εβδομάδα

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

ΝΕΑ

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

RPN.GR