spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Σύψας : Ίσως και αύριο να συζητηθούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό

 

 

 

Ο Νίκος Σύψας,καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό,μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη,κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός, αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής πρόσθεσε πως έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζονται κανένα καλό μέλλον. «Έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοιό (στα 36), επίσης, έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθυμίζει στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλο».

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμένης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο, πχ για μια παρέα.

Καταλήγοντας ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν, διότι αν δεν τηρηθούν θα έχουμε όπως ανέφερε εκατόμβη θυμάτων.

ΠΗΓΗ:ΣΚΑΙ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

RPN.GR