spot_img
17.9 C
Rafina
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Συνελήφθη αλλοδαπός που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα δήθεν τροχαίο συγγενή

 

 

 

Ο 50χρονος συνελήφθη το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου. Ο αλλοδαπός ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος σε συγγενικό πρόσωπο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί εδώ και τρεις μήνες και προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, απαιτώντας χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων, οι οποίοι εναλλάσσονταν κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξ’ αυτών προσποιούνταν τους θεράποντες ιατρούς και κάποιοι άλλοι του ίδιους τους συγγενείς των πολιτών και στη συνέχεια ζητούσαν επιτακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή προκειμένου να υποβληθούν οι συγγενείς τους σε άμεση και αναγκαία για τη ζωή τους χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να εξαπατήσουν τους παθόντες, τους υποδείκνυαν σημεία που έπρεπε να παραδώσουν τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, τα οποία παραλάμβαναν με τη σειρά τους άλλα μέλη της ομάδας.

Η σύλληψη 50χρονου επετεύχθη έπειτα από καταγγελία πολίτη που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη συμμορία και αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του. Ο πολίτης, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της ειδικής ομάδας αστυνομικών, επικοινώνησε με τον συλληφθέντα, προσποιούμενος ότι αποδέχεται να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, υποδεικνύοντας το σημείο παραλαβής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο σημείο που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Από έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ,
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα,
  • ένας φορητός υπολογιστής,
  • Κοσμήματα

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχει εξιχνιαστεί μια ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος μία γυναίκας, η οποία εξαπατήθηκε από τη συμμορία με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και παρέδωσε στον ανωτέρω συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Διάρρηξη-εξπρές στη Διώνη – Τρεις κουκουλοφόροι άδειασαν σπίτι σε λίγα λεπτά

Διάρρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5/2, γύρω στις...

Ραφήνα: Τιμητική βράβευση διακεκριμένων αθλητών και μαραθωνοδρόμων, τo Σάββατο 28 Μαρτίου

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ενημερώνει ότι τo Σάββατο 28 Μαρτίου, παραμονή της...

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κόβει την βασιλόπιτα

Εκδήλωση κοπής πίτας της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου...

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου κόβει βασιλόπιτα την  Παρασκευή 13/2

Αποκριές χωρίς γλέντι δεν γίνονται! Ελάτε να κόψουμε τη βασιλόπιτα,...

Σε δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για τις Μεταφορές – Τσουχτερά τα πρόστιμα για την εισιτηριοδιαφυγή

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε το Υπουργείο Υποδομών και...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Τιμητική βράβευση διακεκριμένων αθλητών και μαραθωνοδρόμων, τo Σάββατο 28 Μαρτίου

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ενημερώνει ότι τo Σάββατο 28 Μαρτίου, παραμονή της...

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κόβει την βασιλόπιτα

Εκδήλωση κοπής πίτας της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου...

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου κόβει βασιλόπιτα την  Παρασκευή 13/2

Αποκριές χωρίς γλέντι δεν γίνονται! Ελάτε να κόψουμε τη βασιλόπιτα,...

Γραμμή 2 – Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή 8/2 στη Γραμμή 2...

Σορός εντοπίστηκε σε φλεγόμενο όχημα στη Σφενδάμη Πιερίας

Σορός, αγνώστων στοιχείων, εντοπίστηκε μέσα σε φλεγόμενο όχημα στην...

RPN.GR