spot_img
13.7 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη

 

 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tvxs.gr η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία είχε συγκλονίσει στην δίκη Τοπαλούδη δέχθηκε χθες βράδυ επίθεση στην οδό Ευελπίδων.

Η ίδια, είχε πει σε οικεία της πρόσωπα, ότι δεχόταν απειλές εδώ και μέρες και είχε ειδοποιήσει τις αρχές.

Γείτονες της εισαγγελέως, είπαν στο tvxs.gr πως  είδαν έντρομη την κα Δόγκα, χτυπημένη στο κάτω χείλος και με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Σε σημείο, πολύ κοντά στο σπίτι της εισαγγελέως,  άνδρες της ομάδας Δίας περικύκλωσαν και συνέλαβαν άνδρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  η εισαγγελέας μιλούσε έντονα στους αστυνομικούς, λέγοντας: «Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία» και ζήτησε να πάρουν τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Η Αρ. Δόγκα, οδηγήθηκε με συνοδεία αστυνομικού στο σπίτι της, ενώ άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Ως εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη, η  κα Δόγκα είχε κάνει μια εξαιρετικά συγκινητική αγόρευση για την αποτρόπαια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας. Η αγόρευση είχε διχάσει, προκαλώντας θετικά σχόλια από πολίτες στα social media αλλά και  επικρίσεις από συναδέλφους της νομικούς .

Στην αγόρευσή της άφησε αιχμές για προσπάθειες να «κουκουλωθεί» η υπόθεση. «Έχω ενημερωθεί από αξιωματούχους – ερευνητές της υπόθεσης Τοπαλούδη για «πιέσεις» που τους ασκήθηκαν και για ιδιομορφίες που είχε ο συγκεκριμένος φάκελος», είχε πει μεταξύ άλλων αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια παρέμβασης από συγγενείς ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν σημαντικές γνωριμίες στη Ρόδο, όπου σημειώθηκε το έγκλημα.

Ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, και απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν και οι δυο στις απολογίες τους. Η εισαγγελέας, εμφανώς συγκινημένη όταν ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη της πρόσφερε τριαντάφυλλα με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε πως η αδικοχαμένη φοιτήτρια  σύρθηκε σαν πρόβατο επί σφαγή.

Η αγόρευσή της θεωρήθηκε από συναδέλφους της άκρως συναισθηματική. Η Αρ. Δόγκα απάντησε στους επικριτές της με το παρακάτω κείμενο:

«Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσο, κι αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ “λαϊκή απογευματινή”. Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί ν’ ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. Εμένα με νοιάζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους, που αν πίστευα ότι ο ένας τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους στη δίκη Τοπαλούδη έπρεπε να πάρει ένα ελαφρυντικό για μειωμένο καταλογισμό, σε κόντρα όλων, θα το πρότεινα! Δεν δικάζω με τον κόσμο. Έτυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Νέα Μάκρη: Επίσημη ονοματοδοσία οδού «Ιωάννη και Κυριάκου Δαμιανόγλου» στον Προβάλινθο – rpn

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθύ σεβασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

ΝΕΑ

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

RPN.GR