spot_img
15.5 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ιστορική απόφαση για το Δήμο Παλλήνης: Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου

 

 

 

 

Το κέντρο της Παλλήνης αποκτά κοινόχρηστους χώρους, που αναδεικνύουν την Ιστορία του

Ιστορική, ομόφωνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός  ενιαίου και μεγάλου πνεύμονα πρασίνου, στην καρδιά της Παλλήνης που θα αναδείξει τρία σημαντικά ιστορικά τοπόσημα του Δήμου μας: Τον ναό του Αγίου Τρύφωνα, τον Νερόμυλο και το βυζαντινό μνημείο του Αγίου Νικολάου.

Αποδεχόμενο την πρόταση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου, το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή  4 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να κινηθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση,  λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης τους με δικαστικές αποφάσεις, δυο ιδιωτικών ακινήτων ώστε να επιτευχθεί η ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Αγ. Νικολάου, της πλατείας του Αγ. Τρύφωνα και της οδού Σαλαμίνος, ως απαιτούμενος περιβάλλων χώρος για την ανάδειξη των τοπόσημων του Αγ. Νικολάου, του Νερόμυλου και του Αγ. Τρύφωνα.

Η Απόφαση θεωρείται ιστορική, καθώς  ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση «χαμένων» κοινόχρηστων χώρων  της Παλλήνης , το κέντρο της οποίας  δεν διαθέτει τους ελεύθερους χώρους που χρειάζονται οι κάτοικοι. Οι λίγοι προβλεπόμενοι Κοινόχρηστοι Χώροι του Σχεδίου του 1959, από απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών, ελαχιστοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά από διαδοχικές άρσεις απαλλοτρίωσης, ένεκα αδυναμίας του πρώην Δήμου Παλλήνης, να καταβάλει τις σχετικές αποζημιώσεις.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος χαρακτήρισε την Απόφαση ως «απαραίτητη για την δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Παλλήνη, όπου όλα είναι στριμωγμένα, όλα είναι οικοδομημένα και καλό είναι λοιπόν, αυτός ο χώρος να παραμείνει κοινόχρηστος, σε όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Κεντρικής...

Ραφήνα: Χριστούγεννα αγάπης για τα παιδιά από τις «Αέλιες Νηρηίδες» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – rpn

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αέλιες Νηρηίδες», σε συνεργασία με τον...

Λευκή Νύχτα στη Ραφήνα – Γιορτή για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου – rpn

Η Ραφήνα φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τη...

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

ΝΕΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16/12: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – rpn

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου...

Ραφήνα: Παρουσίαση βιβλίων και κοινωνική δράση για παιδάκι 1 έτους από την πόλη μας – rpn

Κοινωνική Δράση Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Παρουσίασης Βιβλίου Η Γνώση...

RPN.GR