Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα μανιταριών

290

Συστατικά

Για τη βάση

  • 350 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • πιπεριά πράσινη
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 κιλό μανιτάρια champignon
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο μανιταριών
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 αβγά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ελαιόλαδο σε μία φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με αποσπώμενη βάση.
  • Βάζουμε ένα χωριάτικο φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Τυλίγουμε περιμετρικά τα φύλλα που προεξέχουν προς τα πίσω για να σχηματίσουμε τον κόθρο.
  • Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο κέντρο της βάσης για να κρατήσει το σχήμα της κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σοταριστούν στο λάδι που θα βγάλει το μπέικον.
  • Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο μανιταριών και χτυπάμε καλά.
  • Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και βάζουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να αφυδατωθούν και χάσουν τον όγκο τους.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε τη βάση από τον φούρνο και βάζουμε τις πιπεριές, το μπέικον, τα μανιτάρια, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και το θυμάρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι, τα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την τάρτα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ