spot_img
14.9 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

”Έφυγε” η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

 

 

 

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961.

Έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έγραψε από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Η κηδεία της  θα γίνει το Σάββατο στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

ΝΕΑ

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR