Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν ”κόκκινο” για την Αττική – Τι σημαίνει αυτό για λιανεμπόριο και σχολεία

928

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται να βαφτεί «κόκκινη» όλη η Αττική.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική -που θεωρείται πλέον στο «παρά ένα» για να χαρακτηριστεί «κόκκινη». Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι επίσης η κατάσταση σε Βοιωτία και Εύβοια, όπου καταγράφεται επίσης αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, μερίδα των ειδικών προτείνει την λήψη άμεσων, προληπτικών μέτρων, προκειμένου να μην «ξεφύγει» η επιδημία στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα σενάρια είναι αρκετά – από την καθυστέρηση μίας εβδομάδας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ως και ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει ό,τι συστήσουν οι ειδικοί, τόσο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και για την λειτουργία της αγοράς.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι μιλώντας το πρωί στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε στέλνοντας το σχετικό μήνυμα ότι: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».