spot_img
28 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Συντάξεις: Άμεση η προσωρινή σύνταξη και καταβολή αναδρομικών στους δικαιούχους

Προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάση τα χρονιά που έχουν δουλέψει οι δικαιούχοι

 

 

Στην εξαγγελία ότι «όσοι έχουν υποβάλει αίτημα για σύνταξη και είναι πάνω από 62 ετών θα τους δοθεί προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάση τα χρονιά που έχουν δουλέψει», προέβη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης «Αυτά θα γίνουν πολύ γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και είναι πάνω από 62 ετών θα τους δοθεί προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη του ποσού της εθνικής σύνταξης που θα δικαιούνταν ανάλογα με τα χρόνια που έχουν εργαστεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι στα 20 χρόνια ασφάλισης η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, επισημαίνοντας ότι, εάν ο e-ΕΦΚΑ οφείλει αναδρομικά π.χ. 10 μήνες από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο δικαιούχος θα λάβει και αναδρομικά 3.840 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά και από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2020 αυξήθηκε κατά 31% ο αριθμός των συντάξεων που εκδόθηκαν σε σχέση με το 2019.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, προχωράει τμηματικά η απονομή των συντάξεων, μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με ψηφιακό τρόπο, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ. «Την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με πολίτες» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δημιουργήθηκε μία ομάδα έργου με επικεφαλής έναν project manager, που σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας και τα συναρμόδια υπουργεία, θα προτείνουν και θα επεξεργαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα – νομοθετικού, διοικητικού χαρακτήρα ή ακόμα και σε λειτουργικό επίπεδο – και όσες παρεμβάσεις χρειαστούν.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι καταρτίζεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εποχή, μετά την «αποσωλήνωση» της οικονομίας, «για να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα στο μέγιστο δυνατό βαθμό», ενώ τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αλλά και στα προγράμματα για την ψηφιακή κατάρτιση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Απομακρύνθηκε το ξεραμένο δέντρο από το Πάρκο Καραμανλή – Η ανάρτηση Τσεμπέρη

Απομακρύνθηκε το ξεραμένο δέντρο από το Πάρκο Καραμανλή, σύμφωνα...

«Χρυσοστόμεια 2026» στη Ραφήνα: Τριήμερο εκδηλώσεων από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Με ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τα «Χρυσοστόμεια...

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Απομακρύνθηκε το ξεραμένο δέντρο από το Πάρκο Καραμανλή – Η ανάρτηση Τσεμπέρη

Απομακρύνθηκε το ξεραμένο δέντρο από το Πάρκο Καραμανλή, σύμφωνα...

«Χρυσοστόμεια 2026» στη Ραφήνα: Τριήμερο εκδηλώσεων από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Με ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τα «Χρυσοστόμεια...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

RPN.GR