spot_img
13.8 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Λουκάς-Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Νίκος και Ρόμπερτ Χουγκάζ, τρεις συντοπίτες μας με λαμπρό μέλλον στο χώρο του Αθλητισμού

 

 

 

Ο Λουκάς-Ιωάννης Πρωτονοτάριος είναι ένας σπουδαίος αθλητής ΑΜΕΑ. Γεννήθηκε στον Μαραθώνα και στα 7 του χρόνια συναντήθηκε με την μεγάλη του αγάπη το στίβο. Οι ειδικές του ικανότητες δεν του στέρησαν ούτε στιγμή το όνειρό του να ανέβει ψηλά, να κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις και να μας κάνει υπερήφανους. Η πίστη στον εαυτό του, ήταν και είναι το μεγάλο του εφόδιο.

Πρόσφατα, κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των 100μ. κατηγορίας Τ36, του  Πρωταθλήματος Fazza που ανήκει στη σειρά Γκραν Πρι Στίβου της IPC (Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής) για αθλητές με αναπηρία, που διεξήχθη στο Ντουμπάι, με επίδοση 13.64. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που προσελκύει υψηλού επιπέδου Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, όπου φέτος οι συμμετοχές ήταν 650 προερχόμενες από 100 χώρες.

Ο Νίκος Χουγκάζ αποτελεί εξίσου μια περίπτωση σπουδαίου αθλητή που διαπρέπει, αυτή τη φορά στο μπάσκετ. Ο ταλαντούχος φόργουονρτ του Ιωνικού με ύψος 2.08 που διαμένει στη Νέα Μάκρη, συμπλήρωσε πρόσφατα τα 20 του χρόνια και όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για άλλο ένα αστέρι που λάμπει στη φετινή Basket League. Με πατέρα τον Κρις Χουγκάζ, γνωστό προπονητή μπάσκετ και μητέρα επίσης επαγγελματία αθλήτρια, το πάθος του αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στο δικό του dna.

Αγωνίζεται με τις μικρές Εθνικές Ομάδες, αλλά πολύ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς οι δυνατότητες και οι εντυπωσιακές επιδόσεις του στους αγώνες, δείχνουν ότι αυτό είναι το επόμενο μεγάλο του βήμα στο χώρο.

Στα ίδια χνάρια και ο δίδυμος αδελφός του, Ρόμπερτ Χουγκάζ, ο οποίος αγωνίζεται στο NCAA με το Northwestern State των ΗΠΑ και είναι επίσης ένας παίκτης με εξαιρετικές δυνατότητες εξέλιξης στο μπάσκετ.

Τρία νέα παιδιά που πετυχαίνουν τους στόχους τους. Που αποτελούν πρότυπο για τους νέους αθλητές και όχι μόνο. Που  πρεσβεύουν και προωθούν το «ευ αγωνίζεσθαι», ειδικά τώρα που ο χώρος του αθλητισμού νοσεί.

Λουκά, Νίκο και Ρόμπερτ, είμαστε περήφανοι όχι μόνο επειδή είστε συντοπίτες μας, αλλά και επειδή με αργά σταθερά βήματα ανεβαίνετε τα σκαλιά της επιτυχίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

«Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» για τον Κορινθιακό – Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρό σεισμό

Σαφές σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

ΝΕΑ

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

RPN.GR