spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Ένωση Εστιατορίων Αττικής: “Ρεύμα για όλα τα καταστήματα εστίασης”

 

 

 

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας                                                   

Υπόψη Υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα

Κοινοποίηση:

Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γ. Καββαθά 

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου 

«ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ»

Αξιότιμε Υπουργέ,

Οι στιγμές που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες! Οι καταγγελίες που λαμβάνει το Σωματείο μας καθημερινά από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας, είναι πολλές.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής Σας καλεί όπως αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα για την ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

ΑΝ και ΟΤΑΝ ανοίξουν τα  καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν,  αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να  επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος της εστίασης, είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πλήττεται σοβαρά καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας.

Τα χρέη έχουν ήδη  αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι  αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) Σας παρακαλεί όπως εξετάσετε τις ακόλουθες προτάσεις για  την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης:

–  Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

– Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

–  Αφαίρεση των Δημοτικών Τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) προσπαθώντας να Σας μεταφέρει την αγανάκτηση του κλάδου μας, Σας ενημερώνει πως οι προαναφερόμενες και καθόλα αναγκαίες ανακουφιστικές προτάσεις – λύσεις προς τις επιχειρήσεις εστίασης, θα βοηθήσουν ως προς την επιβίωσή τους, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την συνεργασία μας!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR