spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του franchise: Εξαγοράστηκαν Pizza Hut και Wendy’s

 

 

 

Ο όμιλος εστιατορίων Flynn, ο μεγαλύτερος πάροχος franchise στην Αμερική, ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόκτηση 937 εστιατορίων Pizza Hut καθώς και 194 μονάδων Wendy’s από την NPC International

Το 2011, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του ομίλου εστιατορίων ApplebeeΓκρεγκ Φλιν, διέθετε περίπου 444 εστιατόρια franchise.

Σήμερα, χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος πάροχος franchise σε ολόκληρη την Αμερική αφού διαχειρίζεται περισσότερα από 1.223 εστιατόρια των πιο δημοφιλών εταιρειών γρήγορου φαγητού της βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει 280 καταστήματα της εταιρείας Taco Bell, 367 καταστήματα Arby’s και 132 καταστήματα Panera Bread. Ο Φλιν, όμως, επιθυμούσε να διαφοροποιήσει και άλλο το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του.

Η αυτοκρατορία του μόλις μεγάλωσε

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος εστιατορίων Flynn ανακοίνωσε ότι προχωρά στη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συναφθεί ποτέ στην ιστορία του franchise. Αναμένεται να πληρώσει 552,6 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 937 εστιατορίων Pizza Hut καθώς και 194 μονάδων Wendy’s από την NPC International. Η NPC ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης εστιατορίων franchise στις ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το ΒusinessInsider, ο όμιλος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας με αποτέλεσμα το περασμένο έτος να κηρύξει πτώχευση.

Μετά αυτή την αγορά, το χαρτοφυλάκιο της Flynn θα αυξηθεί σε σχεδόν 2.400 εστιατόρια, προσθέτοντας έτσι δύο νέες κατηγορίες γρήγορου φαγητού – τα δύο μεγαλύτερα τμήματα του κλάδου – που μέχρι τώρα δεν διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της: Πίτσα και μπέργκερ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την προσθήκη της Pizza Hut και της Wendy’s  στο χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο Ceo της εταιρείας. Πριν από τη συμφωνία, οι τέσσερις εταιρείες του ομίλου Flynn κατέγραφαν ετήσιες πωλήσεις συνολικού ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έπειτα από τη συμφωνία, το ποσό εκτιμάται πως θα αυξηθεί σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία θα απασχολεί από εδώ και στο εξής 73.000 εργαζομένους σε 44 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο όμιλος εστιατορίων Flynn είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές στη βιομηχανία εστιατορίων», δήλωσε ο αναλυτής Μαρκ Καλινόφσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kalinowski Equity Research.

Μέχρι και σήμερα, «η μεγαλύτερη συμφωνία για καταστήματα franchise που είχε γίνει ποτέ» αφορούσε την προηγούμενη συμφωνία του ομίλου Φλιν – με την εταιρεία Arby –  η οποία περιλάμβανε την αγορά 368 εστιατορίων από τη US Beef.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Αυτή την εβδομάδα

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

ΝΕΑ

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

RPN.GR