spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Μυτιλήνη: Πέθανε 63χρονη μετά από θρόμβωση – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

 

 

Κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού της AstraZeneca.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου – το μοναδικό θανατηφόρο – περιστατικού της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Stonisi η γυναίκα είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

ΝΕΑ

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

RPN.GR