spot_img
25.9 C
Rafina
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Τι συμβαίνει με τους κέδρους του Νέου Βουτζά;

 

 

Οι δημοσιεύσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωϊ όταν η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά ”Η Πρόοδος” Έμυ Κροκίδη έγραψε χαρακτηριστικά, δημοσιεύοντας και την φωτογραφία που ακολουθεί: ”Αυτός ο πεσμένος στο έδαφος, καταπράσινος κέδρος, στην Α Είσοδο του Ν. Βουτζά, όπως βλέπετε, δεν ήταν ξερός… ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ.”

Μετά από 2 περίπου ώρες η κ.Κροκίδη δημοσίευσε άλλη φωτογραφία σχολιάζοντας:  ”Δεν υπάρχει άδεια κοπής και επιπλέον οι εργάτες του Δήμου δεν φορούν ούτε καν προστατευτικά κράνη.”

 

Κάτοικος του Ν.Βουτζά υποστηρίζει ότι υπεβλήθησαν και μηνύσεις σε συντοπίτες της: ”Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι που υπερασπίζονται το πράσινο τελικά καταλήγουν στο τμήμα! Ο υπάλληλος του Δήμου του οποίου η συμπεριφορά ήταν ανάρμοστη προς όλους μας έκανε και μήνυση και τραβολογιόμαστε στο τμήμα!”

Πολλοί κάτοικοι σχολίασαν την συγκεκριμένη δημοσίευση, όμως διαβάζοντας όλα τα σχόλια διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι κέδροι είναι ξεροί, και άλλοι λένε το ακριβώς αντίθετο. Ο Αντιδήμαρχος Ρ-Π  Σπύρος Πάντζας σχολιάζοντας επί του θέματος δημοσίευσε επίσης φωτογραφία σχολιάζοντας:

”Καλό είναι να μην κρύβουμε τεχνηέντως την πραγματικότητα. Αυτά είναι τα δέντρα που σήμερα μαζί με άλλα εντελώς ξερά κόπηκαν.
Αφήσαμε το χρονικό διάστημα (3 χρόνια) για να δούμε αν θα επανέλθουν φυσικά, με εισήγηση της υπηρεσίας & ειδικών κόβονται όσα δέντρα δεν μπορούν να επανέλθουν και την θέση τους θα πάρουν νέα μεγάλα δέντρα που θα ομορφύνουν την περιοχή.
Για την συγκεκριμένη ενέργεια υπάρχουν οι απαραίτητες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις.”
Στο θέμα που ανέκυψε πήρε θέση και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου Παναγιώτης Γαβριήλ αναφέροντας:
”Ο καθένας έχει την άποψη του αλλά κάπου εκεί ανάμεσα στις γνώμες όλων που είναι απόλυτα σεβαστές να καταγράψουμε για την ιστορία την πραγματικότητα και την αλήθεια:
1) Οι κέδροι μετά από 36 μήνες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην κατάσταση που έπρεπε. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από δασολόγο (όχι από εμένα που είμαι χημικός προφανώς), Κάποια στιγμή καλό θα ήταν σε αυτή τη χώρα να σεβόμαστε την επιστήμη του άλλου.
2) Η διαδικασία έγινε προφανώς μετά από εισήγηση της υπηρεσίας και απόφαση του Δ.Σ. Όταν διαφωνούμε με κάτι δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε φαντάσματα.
3) Θα γίνει πλήρης αντικατάσταση με νέα μεγάλα δέντρα, ενέργεια που έχει ήδη δρομολογηθεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
4) Ο λόγος καθυστέρησης μετά από 3 χρόνια ήταν για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μήπως με φυσικό τρόπο επανέλθουν τα δέντρα. Στο μεσοδιάστημα κάποιοι μάλλον έχουν ξεχάσει ότι έκαναν κριτική γιατί καθυστερεί η υπηρεσία να τα κόψει και να βάλει καινούργια.
* Τελικά ίσως αυτός ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου να τα κάνει όλα λάθος…!
Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να ολοκληρωθεί και να είμαστε εδώ να το σχολιάσουμε ξανά.”
Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δημοσίευσε από νωρίς το πρωϊ σχετικές φωτογραφίες αναφέροντας:
”Απομάκρυνση των πληγωμένων από τη φωτιά δένδρων της Α’ εισόδου του Ν. Βουτζά για να αντικατασταθούν από νέους μεγάλους κέρδους με χορηγία της ΠΑΕ ΑΕΚ, το φθινόπωρο”

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου Πικέρμι: Εσύ γνωρίζεις τη σωστή πίεση των ελαστικών σου;

Η σωστή πίεση των ελαστικών συμβάλλει στην ασφαλή οδήγηση,...

Αποτελέσματα-σοκ στα περιφερειακά πρωταθλήματα: Οι μεγαλύτερες ανατροπές αποδόσεων τα τελευταία χρόνια

Αν κάποιος παρακολουθεί ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση, θα...

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με «μαϊμού» υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Απάτες άνω των 80.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες...

Δράση ενημέρωσης από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διοίκηση και οι Επισκέπτες Υγείας του Κέντρου Υγείας...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου Πικέρμι: Εσύ γνωρίζεις τη σωστή πίεση των ελαστικών σου;

Η σωστή πίεση των ελαστικών συμβάλλει στην ασφαλή οδήγηση,...

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με «μαϊμού» υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Απάτες άνω των 80.000 ευρώ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες...

Τριγλία Ραφήνας: Τριπλή μεταγραφική ενίσχυση με Παξιμάδη, Κακοσαίο και Κανελλόπουλο

Σε τρεις νέες μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε ο Αθλητικός Όμιλος...

RPN.GR