spot_img
6.4 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Εισαγγελική έρευνα για το θέμα Μπογδάνου – Θα ερευνηθεί ποιος διέρρευσε τα ονόματα των παιδιών

 

 

 

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με την λίστα με τα ονόματα νηπίων που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί το ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Αναδημοσίευση

Τη λίστα αυτή, που δημοσιοποιήθηκε σε σάιτ που ανήκε παλαιότερα στον κ. Μπογδάνο, αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε σχέση με τα παιδιά ελληνικής καταγωγής στο συγκεκριμένο σχολείο.

H κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις για το ζήτημα Μπογδάνου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε πάντως η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή.

“Αδιαπραγμάτευτο να διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων. Πολύ περισσότερο των παιδιών… Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή με λόγια και έργα. Η πράξη ήταν λάθος, που ο ίδιος αναγνώρισε, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δε θα μπορούν να γίνονται ανεκτά”, τόνισε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Επιστολή

Την ίδια στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο. Γεροβασίλη, Ε. Αγαθοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου και Ν. Φίλης που υπογράφουν την επιστολή, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ακολουθεί η επιστολή

Προς τoν Αξιότιμo Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Τασούλα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κύριε Πρόεδρε,

Σε δημοσίευμα του διαδικτυακού ιστότοπου meaculpa.gr αναρτήθηκε είδηση υπό τον τίτλο: «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» στην οποία δημοσιοποιούνταν τα ονόματα των μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου της Αθήνας. Η δημόσια παράθεση των προσωπικών στοιχείων μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ηλικιακά ομάδας – όπως, άλλωστε, προκύπτει και από τον δηλωτικό τίτλο του δημοσιεύματος – συνιστά σαφή εκδήλωση ρατσιστικού μίσους και στοχοποίησης νηπίων τα οποία δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα έκανε και αναφορά σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Προβληματίζει ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα», εννοώντας ότι μόνο ο εν λόγω βουλευτής «προάγει» τέτοιου είδους ρατσιστικές πολιτικές.

Επιπρόσθετα, ο διαδικτυακός ιστότοπος ανήκε μέχρι πρόσφατα στον βουλευτή κ. Κ. Μπόγδανο, ενώ πλέον φαίνεται να έχει περιέλθει στην σύζυγό του. Πέραν αυτού και ο ίδιος εξακολουθεί να έχει ραδιοφωνική εκπομπή με τον ίδιο τίτλο meaculpa.gr.

Στα κοινωνικά δίκτυα που ο ίδιος διατηρεί, ανήρτησε το επίμαχο άρθρο ενώ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευδε είτε να υπεραμυνθεί περί της ύπαρξης ή μη του δημοσιεύματος, είτε ακόμη και να απειλεί δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική.

Τελικά, μετά την γενικευμένη κατακραυγή που προκλήθηκε, το δημοσίευμα «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα meaculpa.gr. Ωστόσο, είχε ήδη διαδοθεί προκαλώντας έντονη κοινωνική κατακραυγή και εκπέμποντας μηνύματα που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές και νοοτροπίες.

Κύριε Πρόεδρε,

με νωπές τις μνήμες από την εποχή που το κόμμα της Χρυσής Αυγής αμαύρωνε με τη στάση του τις αρχές του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας και με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου (αρ.2): «Οι Βουλευτές οφείλουν: α) Να τηρούν πιστά τον Κανονισµό της Βουλής και να διαφυλάσσουν την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου. β) Να ασκούν τα καθήκοντά τους µε αµεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό. γ) Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, της προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και της εχεµύθειας, όπου αυτή απαιτείται από το Σύνταγµα ή νόµο ή τον Κανονισµό της Βουλής. ε) Να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων µίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεών τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισµού τους».

Επειδή, είναι πρόδηλο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν καίρια το κύρος της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων.

Επειδή, τέτοιου είδους συμπεριφορές συνιστούν κατάφωρη εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά προσώπων, μάλιστα ανηλίκων και υπονομεύουν το κράτος Δικαίου, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.

Επειδή, είναι αναγκαία η διαφύλαξη και προστασία κάθε άρθρου του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής, των νόμων και των διεθνών συνθηκών κ.ά. ιδίως από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Επειδή, η προστασία των ανήλικων νηπίων – ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας – είναι χρέος της Πολιτείας.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Γεροβασίλη Όλγα

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Φίλης Νίκος

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα αποχέτευση: Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης για τα δικαιολογητικά – Σε ποιες οδούς αφορά – RPN

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 28η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ Ενημερώνουμε τους...

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αποχαιρετά με συγκίνηση την πολυαγαπημένη του μητέρα – rpn

Με συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας...

Τραγωδία στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα – rpn

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026,...

Κατάστημα εστίασης διαφημίζει καφέ με AI φωτογραφία του Γιώργου Παπαδάκη από τον Παράδεισο – rpn

Κάποιοι έχασαν το μέτρο… Το «επιθετικό μάρκετινγκ» έχει όρια. Κάπου...

Ραφήνα – Όταν η θερμοκρασία πέφτει, η λύση είναι μία: ζεστή σούπα από το Mamas – rpn

Καλή εβδομάδα, με κρύο έξω και ζέστη μέσα. Όταν...

ΝΕΑ

Ραφήνα αποχέτευση: Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης για τα δικαιολογητικά – Σε ποιες οδούς αφορά – RPN

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 28η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ Ενημερώνουμε τους...

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αποχαιρετά με συγκίνηση την πολυαγαπημένη του μητέρα – rpn

Με συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας...

Τραγωδία στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα – rpn

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026,...

Κατάστημα εστίασης διαφημίζει καφέ με AI φωτογραφία του Γιώργου Παπαδάκη από τον Παράδεισο – rpn

Κάποιοι έχασαν το μέτρο… Το «επιθετικό μάρκετινγκ» έχει όρια. Κάπου...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 12/1 – rpn

Αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Σήμερα...

RPN.GR