spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Άγιος Δημήτριος: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» ταξίαρχου στον γιο του – «Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καπετάνιε μου»

 

 

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τον Άγιο Δημήτριο, μετά τη δολοφονία ενός 25χρονου άνδρα στην πλατεία Ασυρμάτου, σε μια υπόθεση που συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο πατέρας του θύματος, ο ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Χαλυβόπουλος, αποχαιρέτησε τον γιο του με μια φράση που συμπυκνώνει τον απόλυτο πόνο:
«Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καπετάνιε μου, καλές θάλασσες ψυχή μου».

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης σοκάρει. Ο ταξίαρχος ενημερώθηκε υπηρεσιακά για περιστατικό στην περιοχή κοντά στο σπίτι του και έσπευσε στο σημείο, χωρίς να γνωρίζει τι τον περίμενε. Όταν έφτασε στην πλατεία Ασυρμάτου, αντίκρισε τον ίδιο του τον γιο νεκρό — ένα σκηνικό που μοιάζει αδιανόητο ακόμη και για όσους έχουν δει πολλά.

Λίγο αργότερα έφτασε και η μητέρα του 25χρονου, η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης, αδυνατώντας να αντέξει το βάρος της απώλειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός δέχθηκε θανάσιμο χτύπημα στον θώρακα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα: προσωπικές διαφορές, απόπειρα ληστείας ή ακόμη και οπαδική εμπλοκή.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, όμως ένα πράγμα είναι ήδη βέβαιο: μια οικογένεια διαλύθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και μια γειτονιά έχασε ένα δικό της παιδί, εκεί ακριβώς όπου μεγάλωσε.

Και κάπως έτσι, η φράση «πήγε στην πλατεία και δεν γύρισε ποτέ» παύει να είναι σχήμα λόγου και γίνεται ωμή πραγματικότητα.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR