spot_img
22.1 C
Rafina
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Δαφνί- Παρέα με γάτες…

 

 

Το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει δώσει οδηγία να αποφεύγουν οι πολίτες να πλησιάσουν τα συγκεκριμένα ζώα και να μην τα ταΐζουν.

Ένα αγριογούρουνο, το οποίο μάλιστα είχε παρέα γάτες που έπαιζαν μαζί του, έκανε την εμφάνιση στη συνοικία του Δαφνιού, στο Χαίδάρι.

Το βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η εφημερίδα «Χαϊδάρι Σήμερα» δείχνει το άγριο ζώο να κάνει τη βόλτα του Τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών) δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Πιθανότατα πρόκειται για αρσενικό αγριογούρουνο, καθώς κυκλοφορούσε μόνο του, αντίθετα με τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Το αξιοσημείωτο είναι τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω: Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν.
Θυμίζουμε ότι κατά τον περυσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.

Χαϊδάρι: Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Δαφνί – ΒΙΝΤΕΟ 19:05 21/9 Το Δασαρχείο Αιγάλεω έχει δόσει οδηγία να αποφεύγουν οι πολίτες να πλησιάσουν τα συγκεκριμένα ζώα και να μην τα ταΐζουν. Ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε να περιφέρεται κοντά στη συνοικία του Δαφνιού Αττικής με το φως της ημέρας. Το θηλαστικό έκανε ήρεμο την βόλτα του υπό το βλέμμα αδέσποτων γατών της γειτονιάς δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο. Σημειώνεται ότι τον περσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά και μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα. Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα Χαϊδάρι Σήμερα:

Το θηλαστικό έκανε ήρεμο την βόλτα του υπό το βλέμμα αδέσποτων γατών της γειτονιάς δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Σημειώνεται ότι τον περσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά και μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.

Πηγή: skai.gr

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: «Δεν σταματούμε, δεν υποκύπτουμε» – Νέα παρέμβαση συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά συγγενείς...

Νέος Βουτζάς: Έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση των λεωφορειακών δρομολογίων από 34 σε 17

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές στη συγκοινωνιακή...

Σπάτα: Έκκληση για μάρτυρες τροχαίου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκκληση για πληροφορίες απευθύνει οδηγός που, σύμφωνα με την...

Γεράσιμος Βουδούρης για το ιατρείο στο Κολωνάκι: «Όλοι γνώριζαν για την πλασμαφαίρεση»

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του ιατρείου στο Κολωνάκι,...

ΝΕΑ

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

RPN.GR