spot_img
24.3 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
spot_img

Αιγιάλεια: Πάνω από 100 άτομα μετέφερε το Λιμενικό με επικεφαλής τον πρώην Λιμενάρχη Ραφήνας Δ. Κυριακουλόπουλο

 

 

 

Ώρες αγωνίας έζησαν κάτοικοι και λουόμενοι στις ακτές της δυτικής Αιγιάλειας με την πύρινη λαίλαπα να κατευθύνεται προς τη θάλασσα και τις φλόγες να υψώνονται δεκάδες μέτρα.

Δεκάδες ήταν όσοι εγκλωβίστηκαν στις παραλίες, με τους δρόμους να έχουν αποκλειστεί και την πολιτική προστασία να δίνει εντολή απομάκρυνσης από θαλάσσης.

Για τον λόγο αυτό άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, που βρέθηκε στην περιοχή και συνέδραμε καθοριστικά στη διαχείριση της κατάστασης και κυρίως στην ασφαλή μεταφορά ανθρώπων που είχαν μείνει στις παραλίες.

“Είχαμε άψογη συνεργασία τόσο με την Πυροσβεστική, όσο και με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία”, αναφέρει στο tempo24.news o Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Μάλιστα, ο ίδιος, ως ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες περιπτώσεις, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, για τον συντονισμό δια ζώσης της όλης επιχείρησης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΦΩΤΟ: Ο Δ. Κυριακουλόπουλος την ώρα του καθήκοντας. Συντονίζει την επιχείρηση, βοηθώντας παράλληλα ο ίδιος στην επιβίβαση των λουόμενων στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

“Υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς μας, για να μεταφέρουμε άμεσα και με ασφάλεια τον κόσμο σε ασφαλή σημεία” , εξηγεί ο κ. Κυριακουλόπουλος.

“Ήταν δύσκολες ώρες και όλοι οι συνάδελφοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μπροστά σε αυτήν την καταστροφή”.

Το Λιμενικό Σώμα διέθεσε 4 σκάφη, ενώ συντόνισε τις ενέργειες των ιδιωτών που συνέδραμαν με ίδια μέσα στην επιχείρηση μεταφοράς των λουόμενων.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν 107 άτομα στο Λιμάνι του Αιγίου, συμμετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος – ΕΑ από Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ferry boat της γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μαζαράκη από την Κατερίνα των 18 χρόνων

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας και...

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σε ηλικία 69 ετών εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ικονίου κυρός...

Οργή στην Πάρο: Σπάνια γερακοχελώνα βρέθηκε κρεμασμένη σε σπίτι ως «διακοσμητικό»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πάρο ένα περιστατικό που...

Ραφήνα Laf Lab: Ένα παγουράκι με όνομα. Ένα Summer Camp με καρδιά

Υπάρχουν δώρα που είναι απλώς πρακτικά. Και υπάρχουν δώρα που...

Νέος Πρόεδρος της Τριγλίας Ραφήνας ο Μάριος Διαγγελάκης

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο....

ΝΕΑ

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μαζαράκη από την Κατερίνα των 18 χρόνων

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας και...

Οργή στην Πάρο: Σπάνια γερακοχελώνα βρέθηκε κρεμασμένη σε σπίτι ως «διακοσμητικό»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πάρο ένα περιστατικό που...

Ραφήνα Laf Lab: Ένα παγουράκι με όνομα. Ένα Summer Camp με καρδιά

Υπάρχουν δώρα που είναι απλώς πρακτικά. Και υπάρχουν δώρα που...

Νέος Πρόεδρος της Τριγλίας Ραφήνας ο Μάριος Διαγγελάκης

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο....

”Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται” από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα το αφιέρωμα της Κ.Λ. Ραφήνας...

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός ”Προβάλινθος” προσκαλεί στον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Οικιστών Γεροτσακουλίου «Ο Προβάλινθος» προσκαλεί στον...

Νέα Μάκρη – Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»: Πρόσκληση στο 3ο Φεστιβάλ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ «Παμμακαρίστου»,...

RPN.GR