spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αίτνα: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου – Έκλεισε το αεροδρόμιο στην Κατάνια

 

 

 

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνιας στη Σικελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ματαιώνονται όλες οι πρωινές πτήσεις, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το εν λόγω αεροδρόμιο ή να προσγειωθούν σ’ αυτό, λόγω έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας, καθώς στάχτες καλύπτουν τον εναέριο χώρο της περιοχής.

«Εξαιτίας μιας έκρηξης της Αίτνας (…) όλες οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ματαιώνονται μέχρι τις 13:00» (14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο μέσω της πλατφόρμας X, πρώην Twitter, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να απευθύνονται στην αεροπορική εταιρεία τους για περισσότερες πληροφορίες.

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 500.000 τελευταίων ετών.

Πέρυσι, περίπου 10 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Κατάνιας, το οποίο εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Σικελίας, ενός από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR