spot_img
16.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Άκαρπες οι έρευνες για τον δραπέτη – κρατούμενο στην Καστοριά – rpn

 

 

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 28χρονου Αλβανού δραπέτη, ο οποίος απέδρασε το μεσημέρι της Δευτέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία των δύο αστυνομικών που τον συνόδευαν, τη στιγμή που του επέτρεψαν να βγει για τσιγάρο, και κατάφερε να διαφύγει από τον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο-κελί.

Ο 28χρονος είχε πρόσφατα συλληφθεί για αδικήματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών, την κατοχή ναρκωτικών και την απείθεια. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν βαρύτατες καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που διέτασσε τη σύλληψή του.

Από την πρώτη στιγμή της απόδρασης έχει εξαπολυθεί εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε κομβικά σημεία, οδικά δίκτυα και οχήματα που κινούνται προς Φλώρινα, Κοζάνη, αλλά και προς τα σύνορα με την Αλβανία.

Παράλληλα, διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει, με το περιστατικό να προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο φύλαξης και την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δραπέτης είχε τραυματιστεί πρόσφατα στην προσπάθειά του να διαφύγει μέσω μη νομοθετημένου συνοριακού περάσματος προς την Αλβανία, με τη βοήθεια ενός 29χρονου ομοεθνή του. Κατά τη διάρκεια εκείνης της απόπειρας, είχε σπάσει το πόδι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Λίγες ημέρες αργότερα, κατάφερε τελικά να ξεφύγει από την αστυνομική φρούρηση.

 

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Nature- Μίλτος Χοβαρδάς: Ο ειδικός στην φροντίδα του κήπου σας, με έδρα το Πικέρμι

Με έδρα το Πικέρμι και με πολυετή εμπειρία στον...

ΝΕΑ

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

Revoil Νικολάου στο Πικέρμι: Καθαρό παρμπρίζ για κάθε διαδρομή

Όταν η βροχή ξεκινά, η καθαρή ορατότητα γίνεται προτεραιότητα....

Θύελλα Ραφήνας Β΄: Πρεμιέρα στην Παιανία και κάλεσμα στήριξης

Πρώτος αντίπαλος της ομάδας θα είναι ο Παμπαιανικός, σε...

Δραστηριότητα των ΚΟ της Αττικής του ΚΚΕ ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική καλούν τους εργαζόμενους και...

RPN.GR