Αλυσίδα βοήθειας για την αποκατάσταση των 30 εγκαυματιών της περσινής πυρκαγιάς

255

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ξεκίνησαν την τεράστια αυτή προσπάθεια και κινητοποίησαν τόσους πολλούς ανθρώπους για να βοηθήσουν τους πάνω από 30 άτυχους συμπολίτες μας που έπαθαν πολύ σοβαρά εγκαύματα κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς του περσινού Ιουλίου.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αυτούσιο από την σελίδα στο fb της κ.Καρύδα Μαρίνας όπου μαζί με τον κ. Αλέξη Ανδρονόπουλο έκαναν αυτόν τον τιτάνιο αγώνα!

”Συζητούσαμε όλους αυτούς τους μήνες με τους εγκαυματίες, μοιραστήκαμε τους πόνους τους και τις αγωνίες τους για την αποκατάσταση τους.
Μια ανταλλαγή απόψεων για την αποκατάσταση με μια Ελληνίδα απο την Ελβετία,έφερε την ιδέα και μετά απο αρκετή προσπάθεια,την υλοποίηση της για την οποία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Απο 18 εως 21 Ιουλίου καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την επίσκεψη τριών εξειδικευμένων στην αποκατάσταση σοβαρών εγκαυμάτων φυσιοθεραπευτών,οι οποίοι θα εξετάσουν και θα συζητήσουν με περισσότερους απο 30 εγκαυματίες που ταλαιπωρούνται ακόμα.
Οι επιστήμονες αυτοί,εργάζονται στο 
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης CHUV
https://www.chuv.ch/fr/chuv-home/το οποίο μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στα εγκαύματα ( αντιμετώπιση και επιστημονική έρευνα) και κατατάσσεται στα 10 καλύτερα στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με το Newsweek magazine.
Επιπλέον συμμετέχουν στον Ελβετικό Οργανισμό FLAVIE https://flavie.ch/
οποίος έχει ως αποστολή, την υποστήριξη βαριά εγκαυματιών αλλά και την πρόληψη και ενημέρωση του πληθυσμού.

Αρωγοί σε αυτή τη διοργάνωση είναι:
Η Ελληνική Κοινότητα της Γενεύης που καλύπτει τα αεροπορικά έξοδα.
Η εκπρόσωπός τους κυρία Λήδα Κυπριώτου που παθιάστηκε μαζί μας με την ιδέα και έκανε όλες τις συννενοήσεις με τους γιατρούς στη Λωζάνη.
Το νοσοκομείο CHUV και το Flavie,που στέλνουν το προσωπικό τους ως ανθρωπιστική αποστολή και είναι διαθέσιμοι να μοιραστούν την εμπειρία τους με όποιον πλαστικό γιατρό ή φυσιοθεραπευτή το επιθυμεί.
Η πλαστικός χειρουργός Έβελιν Μπέτση, που έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί στο Νοσοκομείο CHUV,η οποία προσφέρθηκε να κάνει επίσημα την πρόσκληση ως γιατρός και να είναι παρούσα στις συναντήσεις των εγκαυματιών με τους Ελβετούς φυσιοθεραπευτές βοηθώντας με την εμπειρία της.

Το Κέντρο Αποκατάστασης Θησέας, που προσφέρει τα εξεταστήρια του.
Το ξενοδοχείο ΜΑΤΙ και την κυρία Νατάσα Καρβέλα που προσφέρει τη διαμονή των φυσιοθεραπευτών απο την Ελβετία.
Το Ίδρυμα Λάτση, όπου εκτός της μέχρι τώρα αποκλειστικής κάλυψης των εξόδων αποκατάστασης των εγκαυματιών, θα καλύψει τα έξοδα κίνησης και διατροφής των φιλοξενούμενων.
Τέλος τους διερμηνείς που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών.
Μαρίνα Καρύδα
Αλέξης Ανδρονόπουλος