spot_img
18.5 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καρατομήθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

Δεν έχασε τον χρόνο του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποίησε σύσκεψη με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς την παρουσία της ηγεσίας της αστυνομίας. Το μήνυμα ήταν σαφές.

O μέχρι σήμερα Aρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στρατηγός Άρης Ανδρικόπουλος, δέχθηκε σωρεία επικρίσεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της συχνής εμφάνισής του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού συζήτησε με όλους τους επικεφαλής των βασικών δομών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής, αμέσως μετά διεξήγαγε νέα σύσκεψη που αφορούσε όμως στα ζητήματα πυρόσβεσης. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., εξέλιξη η οποία καταδεικνύει πως έπονται άμεσα νέες κρίσεις στο Σώμα προκειμένου να τοποθετηθούν οι νέοι Αρχηγοί.

Σημειώνεται πως ο μέχρι σήμερα Aρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στρατηγός Άρης Ανδρικόπουλος, δέχθηκε σωρεία επικρίσεων το τελευταίο διάστημα, λόγω της συχνής εμφάνισής του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συσκέψεις και καρατομήσεις

Το απόγευμα της Τρίτης (9/7) πραγματοποιήθηκε υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μια μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο με υψηλούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη σύσκεψη αυτή, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην ουσία δεν κλήθηκε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί διευθυντές υπηρεσιών Αττικής αλλά και διοικητές ασφάλειας, ωστόσο δεν παρευρέθησαν ποτέ ο αρχηγός κ. Άρης Ανδρικόπουλος, ο υπαρχηγός κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και οι αντιστράτηγοι.

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στη στελέχωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, ενώ ζήτησε από σήμερα το πρωί κιόλας οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής να βρίσκονται στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος την υπέβαλε άμεσα στη διάθεση του κ. Χρυσοχοΐδη.

Έτσι αναμένεται να ακολουθήσει έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου Αρχηγού στο Σώμα, αλλά και για τα υπόλοιπα πρόσωπα της φυσικής ηγεσίας τα οποία παραιτήθηκαν ή αναμένεται να παραιτηθούν.

Αντιδράσεις

Άμεσα αντέδρασε μετά τις ανωτέρω εξελίξεις η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μέσω social media εξέφρασε την αντίθεσή της στο «ξήλωμα» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, η κα Γεροβασίλη έγραψε στο Twitter:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ. και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυτή την εβδομάδα

LAF LAB Ραφήνα: Εκεί όπου το παιχνίδι γίνεται μια περιπέτεια κίνησης και ανακάλυψης!

Για ένα παιδί, το παιχνίδι είναι ένας φυσικός τρόπος...

Έκρηξη στον Κολωνό: Αναζητούν τον παραλήπτη της παγιδευμένης τσάντας – Στο μικροσκόπιο ο μηχανισμός

Απαντήσεις για την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη 21...

Βάσω Τσαρούχα: Σε αναστολή καθηκόντων από τη EuroLeague μετά τη σύλληψή της

Την αναστολή των διαιτητικών καθηκόντων της Βάσως Τσαρούχα ανακοίνωσε...

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Αθήνα εντείνει τις πιέσεις – Οι κινήσεις της Άγκυρας και το μέτωπο του καλωδίου

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίγουν οι εξελίξεις...

Καιρός σήμερα 22/10: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά – Οι προβλέψεις Κολυδά και Μαρουσάκη

Το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η...

ΝΕΑ

Βάσω Τσαρούχα: Σε αναστολή καθηκόντων από τη EuroLeague μετά τη σύλληψή της

Την αναστολή των διαιτητικών καθηκόντων της Βάσως Τσαρούχα ανακοίνωσε...

Πρόστιμο 25 δισ. δολαρίων στη Meta για παραπλάνηση χρηστών του Facebook

Πρόστιμο ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε στη Meta Platforms...

Βαγγέλης Λιόλιος: Από την Coffee Island στην ΕΟΚ και τη δικαστική έρευνα

Η σύλληψη του Βαγγέλη Λιόλιου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας...

RPN.GR