«Αν τα κρούσματα διπλασιαστούν και αυξηθούν ανεξέλεγκτα οι διασωληνώσεις…»έρχεται lockdown

195

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο που μίλησε σήμερα σε εκπομπή του OPEN, νέο συναγερμό θα σημάνει μία ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή ο διπλασιασμός τους σε 4-5 μέρες ή η ανεξέλεγκτη αύξηση στις διασωληνώσεις, και τότε ίσως χρειαστεί να μπούμε σε νέα καραντίνα.

«Η πρόληψη είναι σημαντική. Επενδύοντας σε αυτή ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πολλούς ασθενείς και διασωληνωμένους», επεσήμανε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά για να περιοριστεί ο ιός και να αποφύγουμε νέο lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος και συνέχισε: «Νομίζω ότι τα μέτρα είναι αρκετά έντονα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το θέμα είναι η εφαρμογή τους, να πειθαρχήσει ο κόσμος».

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, αποτελεί μια πρόκληση για τους γιατρούς να ξεχωρίσουν τον κορονοϊό από τη γρίπη, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της τους επόμενους μήνες.

Όσο για το εμβόλιο για τον COVID-19 τόνισε ότι προηγούνται έρευνες και μελέτες. «Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που αναμένονται, άρα δεν μπορούμε να βάλουμε ημερομηνία παραγωγής», εξήγησε ο κ. Βατόπουλος.