spot_img
27.5 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Κρήτη: Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή – rpn

 

 

 

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται σήμερα η παράνομη οπλοκατοχή και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής (7/11) στο Ηράκλειο Κρήτης, λίγες μόλις ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό στα Βορίζια, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν.


Τι θα ανακοινώσει ο υπουργός

Στις 11:00, από το αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να παρουσιάσει το νέο πλαίσιο μέτρων για την οπλοκατοχή. Οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές στην έκδοση αδειών οπλοκατοχής, με αυστηρότερους ελέγχους και κριτήρια.
  • Νέες διαδικασίες ελέγχων σε όπλα και κατόχους, ώστε η νομοθεσία να εφαρμόζεται στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά.
  • Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές της Κρήτης, χωρίς να στοχοποιούνται συλλογικά οι κάτοικοι.

Κυβερνητική στρατηγική και επόμενα βήματα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται δηλώσεις και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες– επεξεργάζεται ήδη τα τελικά μέτρα, λαμβάνοντας εισηγήσεις από τους συνεργάτες του.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης:

  • Η μόνιμη εγκατάσταση τμήματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη.
  • Ειδικά επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για πρόληψη και αποτροπή περιστατικών ένοπλης βίας.

Τι λέει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή και την παράνομη οπλοχρησία έχει ήδη αυστηροποιηθεί. Σκοπός πλέον είναι η πραγματική εφαρμογή των νόμων, με αυξημένα εργαλεία στα χέρια αστυνομίας και δικαιοσύνης.

Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν πολλά σοβαρά εγκλήματα κατέληγαν σε πλημμελήματα χωρίς φυλάκιση, ενώ τώρα οι ποινές έχουν αυξηθεί, όπως στην περίπτωση της ισόβιας κάθειρξης για βιασμό ανηλίκων ή γυναικοκτονίες.


Γιατί τώρα;

Το πρόσφατο περιστατικό στα Βορίζια επανέφερε έντονα το ζήτημα της οπλοκατοχής, ειδικά σε περιοχές όπου το έθιμο συχνά συναντά το νόμο. Οι σημερινές ανακοινώσεις αναμένεται να δείξουν αν το κράτος είναι έτοιμο να ισορροπήσει ανάμεσα στον σεβασμό της παράδοσης και την ανάγκη για ασφάλεια και δικαιοσύνη.


Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον – και οι απαντήσεις που θα δοθούν σήμερα, θα κρίνουν το αν η υπόθεση της οπλοκατοχής θα μείνει στο επίπεδο της συζήτησης ή θα περάσει επιτέλους στην πράξη.

Αυτή την εβδομάδα

Η Ραφήνα αποχαιρέτησε το FIBA 3×3 με μια γιορτή του μπάσκετ (vid-pic)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε χθες το FIBA 3x3...

Έφυγε η «φωνή της Νέας Μάκρης» – Θλίψη για την απώλεια της Λίτσας

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στη Νέα Μάκρη η απώλεια...

Ραφήνα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ανάληψη

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες, την αγρυπνία και...

Τζόκερ: Δύο τυχεροί θα μοιραστούν 5.139.791 ευρώ

Δύο νικητές ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ (12/7) που...

ΝΕΑ

Η Ραφήνα αποχαιρέτησε το FIBA 3×3 με μια γιορτή του μπάσκετ (vid-pic)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε χθες το FIBA 3x3...

Ραφήνα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ανάληψη

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες, την αγρυπνία και...

Τζόκερ: Δύο τυχεροί θα μοιραστούν 5.139.791 ευρώ

Δύο νικητές ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ (12/7) που...

Χριστίνα Λαμπίρη: «Νιώθω μεγάλη ενοχή που δεν έγραψα ποτέ σε εφημερίδα»

Η δημοσιογράφος μίλησε για την τηλεοπτική αυτοαναφορικότητα, την έλλειψη...

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό Θέατρο Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο – Μήνυμα από...

Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μαστροδήμας – Πολυχρονίου

Την Τρίτη 14 Ιουλίου η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό...

RPN.GR