spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ανακύκλωση στρωμάτων από τον Δήμο Γλυφάδας

 

 

 

Τα παλαιά στρώματα δεν πηγαίνουν πλέον στη χωματερή της Φυλής! Ο Δήμος Γλυφάδας τα μαζεύει και τα στέλνει προς ανακύκλωση με την πιο σύγχρονη μέθοδο. Οι σούστες διαχωρίζονται από τα υφάσματα και ανακυκλώνονται ξεχωριστά.

Είναι μια ακόμη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία ο Δήμος Γλυφάδας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία. Με την πολύτιμη συνεργασία των δημοτών, επιτυγχάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για μια πόλη που αστράφτει από καθαριότητα.

Πριν βγάλουν οι δημότες στρώμα στον δρόμο, πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα στο Fix My City.

Ήδη έχουν συλλεγεί 450 στρώματα και καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε οποιοδήποτε σταθερό απόβλητο υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλωθεί. Δίνουμε καθημερινή μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι ανάγκη πλέον, η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής», σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος Γλυφάδας έχει αυξήσει  το ποσοστό ανακύκλωσης φθάνοντας το εντυπωσιακό 21%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό  των απορριμμάτων που εναποτίθενται στη χωματερή της Φυλής, με προφανές περιβαλλοντολογικό αλλά και οικονομικό όφελος. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 436.000 ευρώ τα χρήματα που πληρώνει ο Δήμος Γλυφάδας στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR