spot_img
29.9 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

 

 

 

Η κυβέρνηση πρότεινε την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα».

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική θητεία για τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής της ΤτΕ.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τρίτη, συνεχόμενη θητεία μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μένα και έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα παραμείνω προσηλωμένος στη βασική αποστολή αυτού του σημαντικού θεσμού, που το 2028 συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωτεύοντα και δημιουργικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.»

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η διαδικασία για την επανεκλογή του Γιάννη Στουρνάρα στο τιμόνι της ΤτΕ ακολουθεί με βάση το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος την εξής διαδικασία:
Θα υπάρξει πρόταση από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ ακολουθεί εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου (για την οποία δόθηκε ήδη το φως από τον πρωθυπουργό της χώρας.). Ακολουθεί ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Στουρνάρας θα εκτίσει την τρίτη του θητεία στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς η πρώτη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1956, είναι διακεκριμένος Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός και τραπεζικό στέλεχος, ο οποίος υπηρετεί ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2014 διαδεχόμενος τον Γιώργο Προβόπουλο.

Προηγήθηκε η θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών κατά την κρίσιμη περίοδο της οικονομικής κρίσης (2012-2014)

ΠΗΓΗ:Newmoney

Αυτή την εβδομάδα

Δήμος Μαραθώνος: Τα ΤΠΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τις χρήσεις γης

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η δημοτική αρχή...

«Πειραγμένες;» Δημοσκοπήσεις: Θα καταφέρει η Ν.Δ. του Μητσοτάκη να… ξορκίσει το «φάντασμα» του 28%

Αν τα νέα κόμματα (Τσίπρα, Καρυστιανού, επίκειται και το...

Μαραθώνας – Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς»: Καλοκαιρινό Αντάμωμα

Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής " O Άγιος Θωμάς" ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλοκαιρινό Αντάμωμα Το Σάββατο...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Τα ΤΠΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τις χρήσεις γης

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η δημοτική αρχή...

Μαραθώνας – Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς»: Καλοκαιρινό Αντάμωμα

Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής " O Άγιος Θωμάς" ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλοκαιρινό Αντάμωμα Το Σάββατο...

Ραφήνα: Ξεκινούν οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης στον εξώστη του ΚΑΠΗ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Λ....

Με επιτυχία το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και χρήσης απινιδωτή στη Νέα Μάκρη

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο...

RPN.GR