spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αναστάτωση στα Κουφονήσια για πλωτή καντίνα σε παραλία Natura – Συνελήφθη ο κυβερνήτης

 

 

Η φορτηγίδα εμφανίστηκε στην παραλία Ιταλίδα χωρίς άδεια εμπορικής δραστηριότητας – Παρενέβη το Λιμενικό έπειτα από καταγγελίες κατοίκων

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα Κουφονήσια η εμφάνιση μιας πλωτής καντίνας στην παραλία Ιταλίδα, σε περιοχή που εντάσσεται στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000.

Η παρουσία της φορτηγίδας κινητοποίησε άμεσα κατοίκους και τοπικούς φορείς, οι οποίοι ενημέρωσαν τις λιμενικές Αρχές, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας αλλά και προστασίας του ιδιαίτερα ευαίσθητου φυσικού τοπίου.

Στελέχη του Λιμενικού έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι το πλωτό μέσο δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.

Κατέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου

Η φορτηγίδα, η οποία είχε διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί ως πλωτό αναψυκτήριο, κατέπλευσε στην παραλία Ιταλίδα το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου.

Αρχικά στο σημείο μετέβη στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, ενώ στη συνέχεια το Λιμεναρχείο Νάξου απέστειλε περιπολικό σκάφος για τη διενέργεια πληρέστερου ελέγχου.

Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι δεν είχε εκδοθεί άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσο η φορτηγίδα παρέμεινε στην περιοχή δεν πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις ούτε εξυπηρετήθηκαν πελάτες.

Εντολή για άμεση απομάκρυνση

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Νάξου, η οποία διέταξε την απομάκρυνση του πλωτού μέσου από την παραλία.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για τη σύλληψη του κυβερνήτη της φορτηγίδας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμεναρχείο Νάξου, το οποίο εξετάζει όλες τις συνθήκες της άφιξης, της παραμονής και της σχεδιαζόμενης λειτουργίας του πλωτού αναψυκτηρίου.

«Δεν μπορεί να δοθεί τέτοια άδεια»

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος», Ιάνθη Στεργίου, υποστηρίζοντας ότι δεν προβλέπεται η νόμιμη αδειοδότηση ανάλογης δραστηριότητας στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι κάτοικοι των Κουφονησίων εκφράζουν την ανησυχία τους για επιχειρηματικές παρεμβάσεις που ενδέχεται να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα των παραλιών και να επιβαρύνουν μια περιοχή αυξημένης περιβαλλοντικής προστασίας.

Η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές και της αυστηρής τήρησης των κανόνων σε ζώνες Natura, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να αναπτύσσεται χωρίς σαφείς όρους και τις προβλεπόμενες εγκρίσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

ΝΕΑ

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

RPN.GR