Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας – Εξαίρεση κηδείες και προσευχή

366
Ç åêêëçóßá ôïõ Áãßïõ Äéïíõóßïõ Áåñïðáãßôïõ óôï ÊïëùíÜêé ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 ÄåêÝìâñç 2018. (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις” έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

Ειδικότερα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020. Σημειώνεται, πως η ιεραρχία της Εκκλησίας ανακοίνωσε- τελικά- πως οι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών, επίσης την αναστολή των μυστηρίων, όπως γάμοι και βαπτίσεις, με εξαίρεση τις κηδείες με τους συγγενείς μόνο, τον περιορισμό της Κυριακάτικης Λειτουργίας κ.α.