spot_img
14.7 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Ανατριχιαστικά και ανήκουστα όσα συνέβησαν χτες Δευτέρα 16/12 στο νεκροταφείο χωριού της Καλαμάτας(φωτο)

 

 

 

Ανάστατοι, αγανακτισμένοι, σοκαρισμένοι  και φοβισμένοι  είναι οι κάτοικοι του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας  μετά το τρομακτικά  ανήκουστο  και ανατριχιαστικό κρούσμα  βεβήλωσης τάφων και νεκρών, που έγινε στο νεκροταφείο του χωριού και δεν χωρά σε λογικό νου.
         Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 κατά τις μεσημεριανές ώρες  περίπου 14:00 με 16:00 άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του νεκροταφείου και αφού έσπασαν τάφους και διασκόρπισαν οστά νεκρών,  από ένα τάφο έβγαλαν νεκρό σε προχωρημένη σήψη και τον έβαλαν εντός του νεκροταφείου να κάθεται, προκαλώντας θλιβερό και ανατριχιαστικό θέαμα.
          Δίχως όρια η  νοσηρότητα αυτών που τόλμησαν να σπάσουν τον τάφο και να βγάλουν από μέσα το πτώμα της γυναίκας, ακουμπώντας το αντικριστά σε διπλανό μνήμα σε θέση καθιστή. Σε έναν άλλο τάφο επίσης έσπασαν την πλάκα και άδειασαν από το κασελάκι τα κόκαλα των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα  μνήματα σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για το νεκρό τους τον οποίο έθαψαν πριν μερικές μέρες.
Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι καταστρέφοντας και διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμα τους,
          Οι ζημιές που έχουν υποστεί αρκετοί τάφοι είναι μεγάλες, αλλά και όλη αυτή η εικόνα έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και έχει προκαλέσει φόβο αγανάκτηση  και πολλά ερωτήματα για όλα αυτά που έχουν συμβεί στο νεκροταφείο  και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε με λόγια.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εικόνες στον Ιερό Ναό της  Αγίας Αικατερίνης του Κοιμητηρίου του χωριού ήταν γυρισμένες ανάποδα και η εκκλησία ήταν γενικά αναστατωμένη και βεβηλωμένη, με αποτέλεσμα να μένουμε άναυδοι από τα σοκαριστικά και ασεβή γεγονότα.
          Μετά  τη θλιβερή, τρομακτική  εικόνα  ντροπής, που  αντίκρισαν κάτοικοι του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας για την κατάσταση που είχε περιέλθει το νεκροταφείο, αλλά και ιδιαίτερα οι ενταφιασμένοι συγγενείς τους, καθώς και ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει και τις απαιτούμενες ενέργειες για την σύλληψη των άγνωστων δραστών. 

         

      

Αυτή την εβδομάδα

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

«Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» για τον Κορινθιακό – Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για ισχυρό σεισμό

Σαφές σήμα κινδύνου για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

ΝΕΑ

Χάθηκε στην Γαλήνη Αρτέμιδος- Δίδεται αμοιβή

Στις 21/04 χάθηκε στην περιοχή Γαλήνη Αρτέμιδος. Δεν έχει...

Ραφήνα: Live σήμερα Παρασκευή στο Άσπρο Γίδι

Σήμερα Παρασκευή 24/04 ζωντανή μουσική στο Άσπρο Γίδι στην...

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

RPN.GR