spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Αναβιώνει η δολοφονία του “Λαέρτη” – Τον σκότωσαν μπροστά στην κόρη του

 

 

 

Η δολοφονία του «Λαέρτη»  που συγκλόνισε την Κρήτη, τον Αύγουστο του 2021, θα αναβιώσει στο δικαστήριο.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου θα καθίσουν σήμερα δύο Ρουμάνοι, ένας 28χρονος και ένας 32χρονος που κατηγορούνται για τη δολοφονία 39χρονου, μπροστά στην 8χρονη κόρη του, τον Αύγουστο του 2021 στην Κρήτη.

Οι δύο άνδρες τον είχαν σκοτώσει όσο η γυναίκα του απουσίαζε με τη μεγαλύτερη κόρη για ψώνια. Είχαν λείψει μόλις επτά λεπτά.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο δολοφόνος του «Λαέρτη», όπως ήταν το παρατσούκλι του θύματος, είχε προλάβει να εκτελέσει το σατανικό του σχέδιο.

Παρά το γεγονός ότι στο σπίτι βρισκόταν η μικρή κόρη της οικογένειας, ο δράστης δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο.

Το θύμα, που έτρωγε καρπούζι στη βεράντα του σπιτιού του, στο Πετροκεφάλι, δέχθηκε εννέα πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Τον έπληξαν τρία σκάγια με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Ο 28χρονος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα στην κατοικία του Λαέρτη, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο 32χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο αναφέρει το cretalive.gr.

Το χρονικό

Στις 21:10 το βράδυ της 23ης Αυγούστου του 2021, η σύζυγος του Νίκου Μπιτσακάκη και η μεγάλη κόρη τους έφυγαν από το σπίτι προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα. Πίσω έμεινε το θύμα με την 8χρονη κόρη τους. Στις 21:17, μόλις επτά λεπτά αργότερα, η σύζυγος κάλεσε το κινητό του άνδρα της προκειμένου να τον ρωτήσει αν χρειαζόταν παυσίπονα. Στο τηλέφωνο απάντησε το κοριτσάκι ουρλιάζοντας. Τότε είπε στη μητέρα του ότι κάποιος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον μπαμπά της.

Αρχικώς, ο 28χρονος Ρουμάνος επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών και με ύπουλο τρόπο προσπάθησε να στρέψει τις υποψίες σε βάρος ενός ντόπιου, εκμεταλλευόμενος πρόσφατη λογομαχία του με το θύμα. Όμως πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες και ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο 28χρονος Ρουμάνος ομολόγησε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ότι σχεδίαζε να σκοτώσει το αφεντικό του την τελευταία εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι το θύμα δεν του συμπεριφερόταν ανθρώπινα, ότι τον χτυπούσε πολλές φορές, ότι του χρωστούσε δεδουλευμένα και ότι τον εξέδιδε έναντι αμοιβής σε ομοφυλόφιλους άνδρες της περιοχής, χωρίς να του δίνει μέρος των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 39χρονου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον πρόσεχε σαν να ήταν δικός του άνθρωπος.

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR