Δύο συσκευασίες με ουσία συνολικού μεικτού βάρους 2.320 γραμμαρίων, η οποία εκτιμάται ότι είναι κοκαΐνη, εντόπισαν και κατέσχεσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Άνδρο.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2026, όταν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες στην παραλία «Γάλια».
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ύποπτη ουσία μεικτού βάρους 1.230 γραμμαρίων.

Υποβρύχια έρευνα από τη ΜΥΑ
Την επόμενη ημέρα, 20 Αυγούστου, στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Οι δύτες ερεύνηνησαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή γύρω από την παραλία, ενώ παράλληλα στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής πραγματοποίησαν ελέγχους και σε γειτονικές ακτές.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο μία δεύτερη νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε πιθανόν κοκαΐνη μεικτού βάρους 1.090 γραμμαρίων.
Στο Γενικό Χημείο του Κράτους οι κατασχεθείσες ουσίες
Οι δύο συσκευασίες κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Άνδρου, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.
Οι ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν εργαστηριακά και να εξακριβωθεί η ακριβής σύσταση και η καθαρότητά τους.
Μέχρι την ολοκλήρωση της χημικής ανάλυσης, ο χαρακτηρισμός της κατασχεθείσας ουσίας ως κοκαΐνης παραμένει προκαταρκτικός.

































