spot_img
14.4 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ανησυχητική πρόβλεψη Μαρουσάκη για νέες κακοκαιρίες μεσ΄το φθινόπωρο

 

 

 

Οι δυνατοί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Δευτέρα (11/09) και ήδη είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά,της Ραφήνα και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Αναμένονται κάποιες βροχές προς Κρήτη και Δωδεκάνησα, οι οποίες όμως δεν θα προβληματίσουν, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Open. Θα υπάρχει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Και τις επόμενες ημέρες το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο. Από την Τετάρτη (13/09) το μεσημέρι θα αρχίσουν να υποχωρούν οι βοριάδες και δεν φαίνεται κάτι το αξιόλογο για τις επόμενες αρκετές ημέρες.

Μάλιστα η θερμοκρασία θα ανέβει από την Πέμπτη (14/09) και στη συνέχεια σε αρκετές περιοχές, κοντά στους 33 με 35 βαθμούς.

«Φέτος το φθινόπωρο φαίνεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες. Κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς μια κάθοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, είναι αρκετά θερμή η Μεσόγειος και άρα είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR