spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Ανοίγουν τα στόματα στην Αράχωβα για τον Όλιβερ – Νέα στοιχεία

 

 

 

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του θανάτου του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα, του Όλιβερ, καθώς από τη μία η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο όσο ήταν εν ζωή επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίησή του, ενώ από την άλλη οι αρχές φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνη είναι μια αγέλη άγριων σκύλων.

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης (14/12) η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Ανθούλα Ανάσογλου, προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη, τονίζοντας ότι «υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το σκυλί με κάποιον άνθρωπο».

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Ανάσογλου υπογράμμισε ότι η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε»

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ. Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθη πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε η δικηγόρος.

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός (σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος» πρόσθεσε.

«Οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς», σημείωσε.

Σε σχέση με το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου είπε:

«Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ είπε πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης.

«Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων», τόνισε.

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις συλλήψεις για ρευματοκλοπή και άλλες παραβάσεις

Μενίδι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά – Τέσσερις...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον Δήμο Μαραθώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος λόγω έργων αποχέτευσης στον...

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρός 18χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι τρίτου ορόφου

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαρίνο στο κοιμητήριο Βούλας – φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο είπαν...

Ραφήνα: Ομιλία για την επανάσταση του 1821 με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εν μέσω πολεμικής περιόδου οι άγνωστες αλήθειες για την...

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

RPN.GR