spot_img
7.6 C
Rafina
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Αντιδήμαρχος Ρ-Π Παναγιώτης Καλφαντής για το έργο πνοής των 11 στρεμμάτων στον Ν.Βουτζά

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής  μας ενημερώνει για το έργο στο Ν.Βουτζά του οποίου η  δημοπράτηση αναμένεται εντός του 2021 και με στόχο η υλοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.Ο κ.Καλφαντής αναφέρει τα εξής:
”Ενημέρωση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δύο εμβληματικών έργων που εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης και αφορούν δύο πάρκα – πολυχώρους στους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα .
Η μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής , είναι συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73 € και εκτελείται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.
Πλην του Περιφερειάρχη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Αυγερινός , ο Δήμαρχος Μαραθώνα κος Τσίρκας, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κα Κοσμίδη και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΥΔΗΜΟΣ κα Τατούλη.
Από την πλευρά του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου επισκόπησα τις θέσεις μας για το έργο που μας αφορά στην έκταση των 11 στρεμμάτων στην Α είσοδο του Νέου Βουτζά και εξέφρασα τις ευχαριστίες του Δημάρχου και του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την υλοποίηση προς όφελος των δημοτών του οικισμού που επλήγη από την φονική πυρκαγιά του 2018 αλλά και υπερτοπικά όλου του Δήμου μας.
Βασικός στόχος του έργου είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την δημοπράτηση να αναμένεται εντός του 2021 και με στόχο η υλοποίηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
Στον συγκεκριμένο χώρο προβλέπεται υπαίθρια διαμόρφωση με διαδρομές περιπάτου για τους επισκέπτες, ποδηλατοδρόμος , υπαίθρια καθιστικά με σκίαστρα, παιδικές χαρές, στοιχεία νερού, ανοικτό υπαίθριο θέατρο, γήπεδο Padel , μικρή πίστα Skate Board και χώρος άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Αυτή την εβδομάδα

Δήμος Παλλήνης: ”Για πρώτη φορά χωρίς προϋπολογισμό” – rpn

ΓΙΑ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ» ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Μία ακόμα θλιβερή πρωτιά από...

Πικέρμι: Κυριακή στο Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Η Κυριακή θέλει καλό ψήσιμο και αυθεντικές γεύσεις! Στο Οβελιστήριο...

Παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος στον δήμο Παλλήνης για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας – rpn

Παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος στο Δήμο Παλληνης από τον ΣΠΑΠ...

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18/01/2026

https://youtu.be/31Q04HbiF58

Συναγερμός στον Ταΰγετο: Αγνοούνται 8 ορειβάτες σε υψόμετρο 2.000 μέτρων – rpn

Συναγερμός σήμανε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής...

ΝΕΑ

Δήμος Παλλήνης: ”Για πρώτη φορά χωρίς προϋπολογισμό” – rpn

ΓΙΑ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ» ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Μία ακόμα θλιβερή πρωτιά από...

Πικέρμι: Κυριακή στο Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Η Κυριακή θέλει καλό ψήσιμο και αυθεντικές γεύσεις! Στο Οβελιστήριο...

Συναγερμός στον Ταΰγετο: Αγνοούνται 8 ορειβάτες σε υψόμετρο 2.000 μέτρων – rpn

Συναγερμός σήμανε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής...

Σπάτα: Μια καλλιτεχνική δράση αφιερωμένη σε ανθρώπους που άφησαν ίχνος ”Σήκω ψυχή μου” – rpn

Μια καλλιτεχνική δράση αφιερωμένη σε ανθρώπους που άφησαν ουσιαστικό...

Θεσσαλονίκη: 22χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι 25χρονο – rpn

Σοβαρό επεισόδιο βίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της...

RPN.GR