spot_img
9.5 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Αντίστροφη μέτρηση για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – rpn

 

 

 

Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναμονή, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των αιτήσεων για κρατική επιδότηση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Μάρτιο, επιτρέποντας στους δικαιούχους να υποβάλουν αιτήσεις.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι λεπτομέρειες για τον αριθμό των επιχειρήσεων και το ύψος της επιδότησης θα αποσαφηνιστούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η στήριξη αφορά κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έως 10 εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να θεσπιστεί και ανώτατο όριο ετήσιων πωλήσεων. Τα ακριβή κριτήρια θα καθοριστούν σύντομα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, δήλωσε ότι το μέτρο σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν νομικά ζητήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Ποιοι εξαιρούνται

Επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει κρατική ενίσχυση ή έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα δεν θα είναι δικαιούχοι της νέας επιδότησης, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Τι γίνεται με τα νοικοκυριά

Σχετικά με τα νοικοκυριά, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για νέες επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το αν θα δοθούν ενισχύσεις θα εξαρτηθεί από τη χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Τον Ιανουάριο, τα οικιακά τιμολόγια επιδοτήθηκαν με ποσά που έφτασαν τα 15 ευρώ/MWh για καταναλώσεις έως 500 kWh, καλύπτοντας περίπου το 90% των ελληνικών νοικοκυριών.

Η πρωτοβουλία για την επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στη στήριξη της οικονομίας, ενώ η τελική επιτυχία του μέτρου θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική εφαρμογή του.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR