spot_img
22.5 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Αντώνης Σαμαράς: «Η απόφαση του ΣτΕ για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μου» – rpn

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

 

 

 

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματική τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου επιβεβαιώνει όσα είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής, όταν είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, επιβεβαίωσε τις απόψεις μου στη Βουλή. Είχα προειδοποιήσει ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, όταν η κυβέρνηση κρυβόταν κι έλεγε ψέματα και μισές αλήθειες στον ελληνικό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θεωρεί ότι θα έχει η απόφαση στη συνοχή και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας:

«Το πλήγμα στην παραδοσιακή οικογένεια είναι ισχυρό. Σε μια εποχή που οι αξίες και οι θεσμοί είναι απαραίτητες όσο ποτέ για την κοινωνία. Πολύ περισσότερο που το δημογραφικό πρόβλημα συνεχώς αυξάνεται…»

Η δήλωση Σαμαρά έρχεται να επανενεργοποιήσει τη συζήτηση γύρω από τα όρια των θεσμικών αλλαγών και τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και αυξάνοντας την πίεση για ξεκάθαρες θέσεις επί του θέματος.

Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί ορόσημο για τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών στην Ελλάδα, ωστόσο, η πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα φαίνεται πως μόλις ξεκίνησε.

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR