Απάντηση δημάρχου Ραφήνας Β.Μπουρνού στην ”Δημοτική Αλλαγή” για το απορριμματοφόρο

348

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού σχετικά με καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Αλλαγή” με επικεφαλής τον Δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κάρλο για αποκομιδή των “μπλε” κάδων ανακύκλωσης από συμβατικό απορριμματοφόρο μαζί με τα υπόλοιπα σύμμικτα απορρίμματα, μάς δηλωσε ότι στο συγκεκριμένο κάδο ανακύκλωσης είχαν απορριφθεί από πολίτες υλικά μη ανακυκλώσιμα και μπάζα, που καθιστούσαν ανέφικτη την ανακύκλωση των υπολοίπων εναποτεθιμένων υλικών.

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι είναι πρωτοπόρος στην διαδικασία ανακύκλωσης και έχει ήδη καταγραφεί το 2019, 5ος ανάμεσα στους 66 δήμους της Αττικής με ποσοστά ανακύκλωσης που αγγίζουν περίπου το 17% των παραγομένων αποβλήτων.

Πάρα τις μικροπολιτικές σειρήνες όλων αυτών που διετέλεσαν σε ανάλογες θέσεις στην υπηρεσία καθαριότητας – όπως ο κ. Κάρλος- και κατέγραψαν στην αυτό διοικητική ιστορία το απόλυτο μηδέν στον τομέα τους και σήμερα φιλοδοξούν να κάνουν τον άμεμπτο κριτή αυτών που νυχθημερόν – ακόμα και σε δύσκολους καιρούς εν μέσω πανδημίας- εμείς στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου υπερβάλλουμε εαυτόν.

Ευχαριστώ την υπηρεσία καθαριότητας για τον καθημερινό αγώνα που δίνει για μια καθαρότερη πόλη. Τους όψιμους επικριτές και συνάμα θεατές στα αυτοδιοικητικά προβλήματα τους παραδίδω στην κρίση των πολιτών.