spot_img
17.2 C
Rafina
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Απάντηση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τον αμίαντο στην οδό Αύρας – rpn

 

 

 

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Aσφαλής διαχείριση αμιαντούχων υλικών – Προτεραιότητα η υγεία των κατοίκων

—-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ—-

Η προστασία της δημόσιας υγείας και η θωράκιση της περιβαλλοντικής ασφάλειας αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου. Με βάση αυτήν τη θεμελιώδη αρχή κινήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου για τη σωστή και ασφαλή διαχείριση υλικών που περιέχουν ίνες αμιάντου, τα οποία εναπόθεσαν παρανόμως άγνωστοι μαζί με μπαζοσκούπιδα εντός του αδειοδοτημένου χώρου προσωρινής αποθήκευσης.

Από τις 26 Νοεμβρίου 2025, οι υπηρεσίες του Δήμου ενεργοποίησαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και ξεκίνησαν την αλληλογραφία με την εξειδικευμένη και αδειοδοτημένη εταιρεία που έχει ενεργή σύμβαση για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων. Ολόκληρη η διαδικασία τεκμηριώθηκε με τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία έχουν καταχωρηθεί και τηρούνται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2025, ειδικό συνεργείο δύο τεχνικών της συμβασιοποιημένης εταιρείας προέβη στην ασφαλή συσκευασία, περισυλλογή και προετοιμασία των υλικών για μεταφορά, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο Νόμος 4819/2021 και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τη διαχείριση ινωδών επικινδύνων υλικών.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμος θα παραλάβει τα επίσημα πιστοποιητικά απομάκρυνσης, διαχείρισης και τελικής διάθεσης, καθώς και τις ηλεκτρονικές καταχωρήσεις στο Μητρώο Επικινδύνων Αποβλήτων. Τα υλικά θα προωθηθούν σε διεθνώς πιστοποιημένη εγκατάσταση τελικής διάθεσης στη Σουηδία, όπως προβλέπει η σύμβαση.

Ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου θα συνεχίσει να λειτουργεί με τεχνική επάρκεια, επιστημονική σοβαρότητα και θεσμική συνέπεια, έχοντας ως υπέρτατο γνώμονα τη δημόσια υγεία, την προστασία των κατοίκων και την ακεραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελούν και θα παραμένουν η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Δήμου μας.

Αυτή την εβδομάδα

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας – Ο.Α Αχιλλέας Κ.Αχαρνών το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο – rpn

Α.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ -Ο.Α ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.ΑΧΑΡΝΩΝΣάββατο 13 Δεκεμβρίου στις...

Μάτι: Τι προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης – rpn

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανοίγει ξανά τον...

Ανακοίνωση για το έργο αποχέτευσης στα Σπάτα από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ Τι πραγματικά συμβαίνει...

Οι ”εξυπνες διαβάσεις” του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και πως ξέβαψαν μετά την πρώτη βροχή – rpn

Κι ενώ ο Δήμος Ραφήνας–Πικερμίου παρουσίαζε με στόμφο τις...

ΝΕΑ

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας – Ο.Α Αχιλλέας Κ.Αχαρνών το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο – rpn

Α.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ -Ο.Α ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ.ΑΧΑΡΝΩΝΣάββατο 13 Δεκεμβρίου στις...

Μάτι: Τι προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης – rpn

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανοίγει ξανά τον...

Ανακοίνωση για το έργο αποχέτευσης στα Σπάτα από τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ Τι πραγματικά συμβαίνει...

Ραφήνα Πικέρμι: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο

To προτεινόμενο εορταστικό ωράριο από την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων...

Εγκέφαλος: Σε ποιες κρίσιμες ηλικίες αλλάζει δραματικά

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος περνάει από πέντε σημαντικούς σταθμούς, κατά...

RPN.GR