spot_img
28.1 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Από χειροβομβίδα η έκρηξη στην καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα – Δύο τραυματίες – rpn

 

 

Νέες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό έκρηξης που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε καφετέρια με ναργιλέδες στην οδό Αδμητού, στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα την επικινδυνότητα του συμβάντος και εντείνει τις έρευνες των Αρχών.

Τραυματίες δύο Ρουμάνοι – Ελαφρά τραυματισμένοι

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης, μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν μόνο δύο άτομα – δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, ηλικίας 42 και 39 ετών. Οι άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο χέρι, και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσουν κατάθεση στις Αρχές για όσα συνέβησαν.

Έρευνες για προσωπικές διαφορές – Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται προσωπικές διαφορές ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με επίκεντρο το προφίλ των τραυματιών αλλά και τις δραστηριότητες του καταστήματος.

«Ήταν αρκετά δυνατή έκρηξη»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν αρκετά δυνατή έκρηξη, ακούστηκε σε όλη τη γειτονιά». Παρά την ένταση του θορύβου, η ισχύς της έκρηξης χαρακτηρίζεται περιορισμένη, ενώ δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα ή στα γειτονικά κτήρια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο δρόμος αποκλείστηκε από τη συμβολή της οδού Αδμητού με την οδό Παρασίου. Παράλληλα, κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) διεξήγαγε έρευνες στον χώρο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή χαρακτηριστικά του εκρηκτικού μηχανισμού και να συλλεχθούν υπολείμματα για περαιτέρω ανάλυση.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η υπόθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Αρχών λόγω της χρήσης χειροβομβίδας σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε κατάστημα εν λειτουργία. Οι καταθέσεις των τραυματιών αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα κίνητρα της επίθεσης.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

Εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Θεοτόκου στην Παναγίτσα της Ραφήνας

Στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους εορτάζουμε την Απόδοση της...

Σπέτσες: Εφοπλιστής και μοντέλο φέρονται να επέβαιναν στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Ζωγεριά

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με το ελικόπτερο...

ΝΕΑ

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

Εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Θεοτόκου στην Παναγίτσα της Ραφήνας

Στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους εορτάζουμε την Απόδοση της...

Αρτέμιδα: Παρ’ ολίγον τραγωδία στην παραλία Σιλιβάνι – Κραυγή αγωνίας για την επικίνδυνη πρόσβαση

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στην παραλία Σιλιβάνι,...

RPN.GR