spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Από σήμερα τα Τέλη Κυκλοφορίας με τον μήνα – Η διαδικασία – rpn

 

 

 

Από σήμερα ενεργοποιείται στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες τη δυνατότητα προσωρινής άρσης ακινησίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τους κωδικούς Taxis, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους και του οχήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να είναι ασφαλισμένο.

Το ποσό των τελών υπολογίζεται αναλογικά: για έναν μήνα καταβάλλεται το 1/12 των ετήσιων τελών, για δύο μήνες τα 2/12, κ.ο.κ. Για παράδειγμα, για αυτοκίνητο με τέλη 265€, η πληρωμή για δύο μήνες ανέρχεται σε 44€. Σημειώνεται πως το ελάχιστο διάστημα άρσης είναι ένας μήνας και το δικαίωμα άρσης παρέχεται μόνο μία φορά τον χρόνο.

Μετά τη λήξη της περιόδου κυκλοφορίας, το όχημα τίθεται αυτόματα ξανά σε ακινησία. Σε περίπτωση πώλησης ή εξαγωγής, οφείλονται τα ετήσια τέλη. Τέλος, η δυνατότητα πληρωμής με τον μήνα καθιερώνεται πλέον ως μόνιμο μέτρο από 1η Απριλίου κάθε έτους.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR