spot_img
15.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές της Ελλάδας αλλά και από τις ομορφότερες στα βουνά των Αγράφων(βίντεο από drone)

 

 

 

Ταξιδεύουμε σε μία από τις πιο επικίνδυνες μα συνάμα και ομορφότερες χωμάτινες διαδρομές της χώρας μας. Αφετηρία μας η τετραπλή διασταύρωση χωματόδρομων, πάνω από τον οικισμό Καμάρια των Αγράφων και προορισμός μας το ίδιο το χωριό των Αγράφων, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά διπλάσια του υψομέτρου του χωριού (850 μέτρα), συνολικής διαδρομής περίπου 11 χιλιομέτρων. Ο χωματόδρομος αν και βατός, δεν παύει να είναι υπερβολικά στενός και επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο καθίσταται άκρως απαγορευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από τα Άγραφα προς την Καρδίτσα, γλυτώνοντας κανείς περίπου 25 χιλιόμετρα σε σχέση με την πιο βατή μεταξύ τους σύνδεση. Μα σαν αναλογιστεί κανείς πως για να φτάσει κάποιος στα Άγραφα μέχρι πρότινος από το Καρπενήσι, έπρεπε να καλύψει μια τεράστια χωμάτινη διαδρομή, τότε μπορεί κάλλιστα να κατανοήσει τη συνέχεια της διαδρομής προς τα Καμάρια. Όμως αυτό που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει είναι η απαράμιλλη ομορφιά των βουνοκορφών από ένα τόσο μεγάλο υψομετρικά σημείο, καθώς και η αίσθηση της ελευθερίας που αισθάνεται κανείς με την “κατάκτησή” τους.

Οι κορυφές μοιάζουν να αγγίζουν το ουράνιο στερέωμα στην προσπάθειά τους να χαράξουν πάνω του το δικό τους το σημάδι, ενώ το σίγουρο είναι πως με την εικόνα που παρουσιάζουν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό των ίδιων των ανθρώπων που τα κοιτούν. Και σαν το βλέμμα πέσει χαμηλότερα, τα Άγραφα και το υπέροχο φαράγγι τους θα αποτελέσουν τη δεύτερη ομορφότερη εικόνα της διαδρομής με την επιβλητικότητα και τη σταθερή αξία τους στην καρδιά της Δυτικής Ευρυτανίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής

Δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει το γεγονός ότι για...

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, η«Πανδαισία» στο Πικέρμι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή το Εναλλακτικό Παντοπωλείο &...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

RPN.GR