spot_img
17.9 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
spot_img

Από τον Άγιο Νικόλαο στην Παγκόσμια Σκηνή – Ανδρέας Βούλγαρης Κιούσης – Παγκόσμιος Πρωταθλητής του SUP – rpn

 

 

 

Ο Ανδρέας Βούλγαρης Κιούσης, γιος του Ντίνου Βούλγαρη, γνωστού καταστηματάρχη του «Αίολου» στην Αρτέμιδα, χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο και συγκίνηση.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP (Stand Up Paddleboard) που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, ο 18χρονος αθλητής στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Κ18 Sprint, γράφοντας το όνομά του στην κορυφή του κόσμου.

Ένα παιδί της θάλασσας

Γεννημένος και μεγαλωμένος κοντά στο κύμα, ο Ανδρέας ανήκει σε εκείνη τη νέα γενιά Ελλήνων για τους οποίους η θάλασσα δεν είναι απλώς τοπίο — είναι τρόπος ζωής.

Η αγάπη του για τα θαλάσσια σπορ ξεκίνησε από μικρός, μέσα από την οικογενειακή του παράδοση και το κατάστημα «Αίολος», που εδώ και χρόνια στηρίζει και εμπνέει όσους αγαπούν τη θάλασσα και τα αθλήματα του νερού.

Με αφοσίωση, επιμονή και καθημερινή προπόνηση, ο νεαρός αθλητής απέδειξε ότι το ταλέντο, όταν συνοδεύεται από ήθος και σκληρή δουλειά, μπορεί να σε φέρει στην κορυφή.

Το μεγάλο άλμα στο Άμπου Ντάμπι

Στο ICF SUP World Championships 2025, ο Ανδρέας σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις στην κατηγορία Κ18 Sprint, αφήνοντας πίσω του αθλητές από χώρες με ισχυρή παράδοση στο SUP.

Με άψογη τεχνική, ψυχραιμία και δύναμη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία ψηλά και γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους όσοι τον γνωρίζουν.

«Η θάλασσα είναι σχολείο. Αν τη σέβεσαι, σε μαθαίνει να παλεύεις, να υπομένεις και να ονειρεύεσαι»,

δήλωσε συγκινημένος μετά τον αγώνα.

Η Ελλάδα στα κύματα του κόσμου

Η επιτυχία του Ανδρέα δεν είναι μόνο προσωπική· είναι μια επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα διαθέτει νέα γενιά αθλητών με ήθος, πάθος και διεθνείς προοπτικές.

Το SUP, ένα άθλημα που συνδυάζει ισορροπία, αντοχή και πνευματική συγκέντρωση, γνωρίζει πλέον άνθηση στη χώρα μας χάρη σε τέτοιες διακρίσεις.


Από τον Άγιο Νικόλαο στην παγκόσμια σκηνή

Για τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή της Αρτέμιδας, η διάκριση αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Πίσω από κάθε μεγάλο επίτευγμα βρίσκεται ένας τόπος που στηρίζει, ενθαρρύνει και πιστεύει.

Ο Ντίνος Βούλγαρης, μέσα από το κατάστημα «Αίολος», έχει συμβάλει ενεργά στη διάδοση του surf, του SUP και της ιστιοπλοΐας, δημιουργώντας μια μικρή κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα και το πνεύμα της ελευθερίας.

 Ένα όνομα που θα ξανακούσουμε

Ο Ανδρέας συνεχίζει την πορεία του με νέους στόχους και όνειρα:

διεθνείς αγώνες ανδρών, νέες προκλήσεις και, γιατί όχι, μια μελλοντική συμμετοχή σε Ολυμπιακό επίπεδο, αν το SUP ενταχθεί στο πρόγραμμα των Αγώνων.

Υ.Σ:..Ένα παιδί του τόπου μας, ένα παιδί της θάλασσας, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

Ο Ανδρέας Βούλγαρης Κιούσης απέδειξε ότι η θέληση, το ήθος και η ελληνική ψυχή μπορούν να δαμάσουν όχι μόνο τα κύματα — αλλά και τα όνειρα.

Αξίζει να τον θαυμάζουμε όλοι.

Αυτή την εβδομάδα

Νέος Βουτζάς: 31 Αγριογούρουνα έκαναν βόλτα…οικογενειακώς την Κυριακή του Πάσχα

Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στον...

Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο – Νεκρός ο οδηγός

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του...

Επιστροφή εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται από το απόγευμα της...

Η Britney Spears σε κέντρο αποκατάστασης μετά από σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η Britney Spears φέρεται να εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης,...

Γαλλία: πατέρας κρατούσε φυλακισμένο σε φορτηγάκι το 9χρονο παιδί του για έναν χρόνο

Ο πατέρας ενός 9χρονου παιδιού που το κρατούσε φυλακισμένο...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Δίκυκλο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο – Νεκρός ο οδηγός

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του...

Επιστροφή εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφονται από το απόγευμα της...

Γαλλία: πατέρας κρατούσε φυλακισμένο σε φορτηγάκι το 9χρονο παιδί του για έναν χρόνο

Ο πατέρας ενός 9χρονου παιδιού που το κρατούσε φυλακισμένο...

Το χαμόγελο δεν είναι λεπτομέρεια: Είναι στάση ζωής

Ας μιλήσουμε λίγο για το χαμόγελο. Όχι σαν κάτι επιφανειακό....

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι – Εβδομαδιαίο Μενού

Κάθε εβδομάδα στο Οβελιστήριο των Φίλων ετοιμάζονται φρέσκα, σπιτικά...

RPN.GR