spot_img
19.3 C
Rafina
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
spot_img

Αρόδου το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 20 κρούσματα κορωνοϊού

 

 

Είκοσι κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό – οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιους λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Οι αρχές απαγόρευσαν να δέσει

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Μέτρα για τους επιβαίνοντες

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος και των επιβατών (σύνολο 383 άτομα) διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τους 383 επιβαίνοντες 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι 36 είναι Έλληνες και 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ

Αυτή την εβδομάδα

”Φάμπρικα”: Στρώμα Biosense & Sensitive και ο ύπνος περνάει σε άλλη εποχή – rpn

Το νέο στρώμα Biosense & Sensitive με antistatic τεχνολογία...

Νεκρός οδηγός στον Νέο Κόσμο: Χτυπημένος μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται εμπλοκή δικύκλου – rpn

Ένα περιστατικό με πολλές ανοιχτές εκδοχές ερευνούν οι αρχές...

Γιάννης Ρήγος στο New Polis Group – Προσεχώς – Βίντεο

Γιάννης Ρήγος στο New Polis GroupΜε παρουσία στη Νέα...

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με IRIS από 1η Δεκεμβρίου

Σε εφαρμογή τίθεται από 1 Δεκεμβρίου η υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω...

Εργάτης έλαβε μισθούς 34 υπαλλήλων και αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα

Η τύχη φαίνεται να χαμογέλασε στο Βλάντιμιρ Ριτσαγκόφσε, εργάτη σε εργοστάσιο...

ΝΕΑ

Γιάννης Ρήγος στο New Polis Group – Προσεχώς – Βίντεο

Γιάννης Ρήγος στο New Polis GroupΜε παρουσία στη Νέα...

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με IRIS από 1η Δεκεμβρίου

Σε εφαρμογή τίθεται από 1 Δεκεμβρίου η υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω...

Εργάτης έλαβε μισθούς 34 υπαλλήλων και αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα

Η τύχη φαίνεται να χαμογέλασε στο Βλάντιμιρ Ριτσαγκόφσε, εργάτη σε εργοστάσιο...

Η Γερμανία έριξε “βόμβα” – “Μπορεί να ζήσαμε το τελευταίο ειρηνικό καλοκαίρι”

“Ίσως ζήσαμε το τελευταίο καλοκαίρι ειρήνης στην Ευρώπη” ανέφερε σε...

Δήμος Παλλήνης: Νέες φυτεύσεις δέντρων – Ανάσα ζωής για την πόλη

✔️ Ο Δήμος Παλλήνης πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου...

RPN.GR