Ας δώσουμε τέλος στην παιδική παχυσαρκία!

399

Ναι ναι… ξέρω πως ίσως δίνω μεγαλύτερη βάση στην παιδική παχυσαρκία… Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ το γιατί;

Απευθύνομαι κυρίως στους γονείς… που πασχίζουν να κάνουν τα παιδιά τους να φάνε έστω και λίγο περισσότερο προκειμένου να τα ευχαριστήσουν… Θεωρούν πως έτσι θα τα κάνουν ευτυχισμένα!Απευθύνομαι κυρίως στους γονείς… οι οποίοι δεν λένε ποτέ όχι σε μία λιχουδιά ή σε ένα πατατάκι για τα παιδιά τους προκειμένου να μην τους λείψει τίποτα!Και όμως γονείς… θα τους λείψει… η υγεία τους στο μέλλον!

Ακούγεται πολύ; Και όμως δεν είναι και θα σας λύσω αμέσως την απορία …Οι μικρές λιχουδίτσες είναι πλούσιες σε κακούς υδατάνθρακες αλλά και σε λίπη. Αυτό σημαίνει πως αυτά τα λίπη κάθονται πάνω στις αρτηρίες των παιδιών σας από μικρή ηλικία με αποτέλεσμα να τις φράζουν όλο και περισσότερο…Επίσης δεν έχουν καμία θρεπτική αξία καθώς δεν περιέχουν κανένα θρεπτικό συστατικό! Μην ξεχνάτε πως είναι πάρα πολύ εθιστικές. Έτσι τα παιδιά σας τείνουν να τα καταναλώνουν όλο και περισσότερο!

Το τελευταίο και πιο σημαντικό… Ας δούμε τι γίνεται με αυτά τα λιποκύτταρα στο σώμα των παιδιών:Όταν τα κιλά ανεβαίνουν στους ενήλικες αυτά αυξάνονται σε όγκο, όμως στα παιδιά αυξάνονται τόσο σε όγκο όσο και σε ΑΡΙΘΜΟ. Ο όγκος τους μπορεί να μειωθεί ο αριθμός τους όμως δεν μειώνεται…

Όπως αντιλαμβάνεστε όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των λιποκυττάρων τόσο πιο δύσκολα χάνουμε βάρος στην ενήλικο ζωή και τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για την υγεία τους μεγαλώνοντας!

Βεβαίως μία λιχουδίτσα κάπου κάπου δεν κάνει κακό αλλά όχι σε καθημερινή βάση!Τα παιδιά σας χρειάζονται ποιοτικό χρόνο μαζί σας και όχι να τα ‘μπουκώνουμε’ με φαγητό…. Αθληθείτε μαζί τους και μάθετε τους πως να τρώνε σωστά και όχι ‘καλά’.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Στο διατροφολογικό μας κέντρο αναλαμβάνουμε διατροφή για:
1) Παχυσαρκία
2) Σακχαρώδη διαβήτη
3) Θηλασμό
4) Κύηση
5) Παιδιά
6) Χορτοφάγους
Σκοπός μας είναι η εκμάθηση της σωστής και υγιεινής διατροφής.
Στόχος μας η επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους.
Παρέχονται εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.
Για πληροφορίες καλέστε στο:
☎️2294088705
?6975620013