spot_img
11.8 C
Rafina
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Αττική Οδός: Στην κυκλοφορία από τα ξημερώματα το τμήμα που είχε κλείσει για εργασίες

 

 

 

Στην κανονικότητα επιστρέφει από τα ξημερώματα του Σαββάτου κρίσιμο τμήμα της Αττικής Οδού, μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων εργασιών συντήρησης που προκάλεσαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο δυτικό λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, στις 06:00 το πρωί θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα από την είσοδο Ελευσίνας (Κόμβος 1) έως και την είσοδο από την Περιφερειακή Αιγάλεω (Κόμβος 5), στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μάλιστα, η άρση του αποκλεισμού έρχεται δύο ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Παρά την επαναλειτουργία, οι έλεγχοι στη γέφυρα της εξόδου της λεωφόρου Φυλής έδειξαν ότι απαιτούνται επιπλέον εργασίες υποστήριξης και συντήρησης. Αυτό σημαίνει πως και μετά την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν τμηματικές νυχτερινές παρεμβάσεις, με το κλείσιμο μίας ή δύο λωρίδων κυκλοφορίας, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα είχε κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου, λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης στη σήραγγα «Λιοσίων». Ο αποκλεισμός προκάλεσε σοβαρή επιβάρυνση στο δυτικό οδικό δίκτυο, με 27.773 οχήματα να διοχετεύονται εκτός Αττικής Οδού, κυρίως στη Λεωφόρο Αθηνών και στο παράπλευρο δίκτυο Ασπροπύργου – Φυλής.

Την ίδια ώρα, αυξημένη καταγράφηκε η κίνηση από τα διόδια Φυλής προς Αεροδρόμιο, ενώ η επαναλειτουργία της εισόδου από τον άξονα Αθηνών – Κορίνθου συνέβαλε ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση.

Η Τροχαία εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή ειδικό σχέδιο διαχείρισης της κυκλοφορίας με ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών και εναλλακτικές διαδρομές. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευχαρίστησε τους οδηγούς για την υπομονή και τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών οφείλεται στη συντονισμένη και εντατική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων συνεργείων.

Με απλά λόγια: ταλαιπωρία τέλος — όχι οριστικά, αλλά για την ώρα. Οι οδηγοί ανασαίνουν, οι δρόμοι αδειάζουν και η πόλη ξαναβρίσκει ρυθμό. Μέχρι το επόμενο εργοτάξιο.

Αυτή την εβδομάδα

Παράταση τροποποίησης της γραμμής 310 Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα – Μάτι λόγω έργων

Παρατείνεται η μερική τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 310 «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική στο Mamas το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου το φαγητό αποκτά ρυθμό. Το...

Θρήνος στη Βοιωτία: «Έσβησε» στα 19 του ο ποδοσφαιριστής Νικόλας Κατσαμπέκης

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Βοιωτία και τον χώρο...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ομόφωνο «Όχι» στη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ επιφέρει σημαντικές επιβαρύνσεις...

ΝΕΑ

Παράταση τροποποίησης της γραμμής 310 Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα – Μάτι λόγω έργων

Παρατείνεται η μερική τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 310 «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική στο Mamas το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου το φαγητό αποκτά ρυθμό. Το...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ομόφωνο «Όχι» στη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ επιφέρει σημαντικές επιβαρύνσεις...

Aποκατάσταση του οδικού δικτύου σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Η Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Συνάντηση Χαρδαλιά – Τσίρκα για έργα 35,6 εκ. ευρώ στον Δήμο Μαραθώνος

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα είχε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Στο...

RPN.GR